Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na týchto linkách MHD sa budete voziť zadarmo. Dopravný podnik rieši cestné obmedzenia
Zdielať na

Na týchto linkách MHD sa budete voziť zadarmo. Dopravný podnik rieši cestné obmedzenia

BRATISLAVA / Niektoré linky MHD budú zadarmo, prispeli k tomu aj rozsiahle dopravné obmedzenia, ktoré môžu skomplikovať premávku v hlavnom meste. K zmene dôjde od 18. februára a doprava zadarmo bude na vybraných linkách až do konca marca.

Od pondelka 18. februára až do konca marca budú môcť všetci cestujúci na linkách 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť zadarmo. Na týchto linkách vďaka bus pruhom dokáže Dopravný podnik Bratislava (DPB) garantovať rýchlosť prepravy MHD.Zároveň na týchto úsekoch je nevyhnutné maximálne odľahčiť individuálnu dopravu. Preto každý cestujúci, ktorý na tejto trase vystúpi z auta a prejde na MHD, zároveň pomôže k riešeniu ťažkej dopravnej situácie.

​​Okrem toho BID ponúka v tomto čase aj 50 % zľavu z týždenného cestovného lístka, ktorý si zakúpite prostredníctvom aplikácie IDSBA.

Zabezpečenie rýchlej a kvalitnej MHD je základnou povinnosťou a aj politikou mesta a práve mesto musí byť schopné aj v takýchto situáciách zabezpečiť akékoľvek dopravné riešenia pre MHD na vlastnú zodpovednosť. Pre Dopravný podnik aj pre mesto je v súčinnosti so staviteľmi dôležité, aby obidve stavby boli vyhotovené rýchlo a kvalitne a nezaťažovali dopravnú situáciu dlhšie, než je nevyhnutné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy