Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Situácia na kávovej hranici sa zmenila. Cestujúci sú ale sklamaní
Zdielať na

Situácia na kávovej hranici sa zmenila. Cestujúci sú ale sklamaní

VYŠNÉ NEMECKÉ / Vo štvrtok sme písali o colníkovi, ktorý si vo Vyšnom Nemeckom pýtal úplatok 20 eur. Zverejnenie videa o tradičnom príspevku na kávičku, malo na hraničných priechodoch s Ukrajinou okamžite zmeniť situáciu k lepšiemu. Cestujúci sú však z postupu úradníkov opäť sklamaní.

Vo Vyšnom Nemeckom je nepriaznivá situácia, vodiči tu čakajú v autách a sťažujú sa na dlhé kolóny. "Čakáme tu 15 hodín, my 14," hovoria cestujúci. Podľa Ukrajincov ide o pomstu za zverejnenie úplatkárskeho videa. Colníci vraj odvtedy začali od šoférov pri vývoze áut pýtať ďalšie nepotrebné dokumenty. Kompetentní to rázne odmietajú.

"Finančná správa nevyžaduje žiadne dodatočné doklady," povedala hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová. Šoféri sa taktiež otvorene sťažujú na nové pracovné tempo colníkov. Ešte pred týždňom vraj popri kávičke zvládli vybaviť 10 áut za hodinu. Teraz to už nefunguje, limity nie sú žiadne. "Ja si myslím, že prejdú dve autá za hodinu. Tu je to 30 rokov dozadu, to nie je možné," sťažujú sa šoféri. 

Podľa colníkov sú za všetkým režimové a systémové opatrenia, ktoré ale odmietajú konkretizovať. Týka sa to aj personálnych otázok, vrátane exemplárneho potrestania hlavného aktéra videa. "Colník bol s okamžitou platnosťou presunutý z hraničného priechodu Vyšné Nemecké na iné pracovisko," dodáva Baloghová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy