Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Priznanie Čižnára: Bývalý generálny prokurátor Trnka mi pustil 2 minúty z nahrávky Gorila
Zdielať na

Priznanie Čižnára: Bývalý generálny prokurátor Trnka mi pustil 2 minúty z nahrávky Gorila

BRATISLAVA / Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka pravdepodobne v minulosti disponoval zvukovým záznamom zo spisu Gorila. Súčasný šéf generálnej prokuratúry Jaromír Čižnár vo štvrtok priznal, že Trnka mu mal púšťať pasáž z Gorily zo svojho notebooku ešte v rokoch 2008 a 2009.

Okrem toho Trnka mal takto navštevovať viacero vplyvných ľudí. Čižnár uviedol, že to, že by mohlo ísť práve o Gorilu, si uvedomil až teraz, keď sa pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej našla aj nahrávka medzi Dobroslavom Trnkom a Marianom Kočnerom. Túto nahrávku už vyšetruje Úrad špeciálnej prokuratúry a NAKA.  "Pán Trnka chodil s nejakým notebookom, to nielen tu, s tým, že mal niečo nahraté. Mne pustil dvojminútovú sekvenciu, kde je nebohý pán Határ, ktorý sa rozpráva s niekým o sponzorskom dare pred voľbami," vyjadril sa generálny prokurátor Jaromír Čižnár. 

Pozrite si reportáž o vyjadrení Čižnára a Lučanského k posunutiu časti spisu od vyšetrovacieho tímu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy