Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Poslanci sa menia, Ďoďo ostáva. Vo Fekišovciach zasadalo nové zastupiteľstvo
Zdielať na

Poslanci sa menia, Ďoďo ostáva. Vo Fekišovciach zasadalo nové zastupiteľstvo

FEKIŠOVCE / Situácia vo Fekišovciach by sa mohla po búrlivom období opäť upokojiť. Na post poslancov zasadnú štyria ďalší obyvatelia a ich počty doplní Jozef Ostrožnický, z videa známy aj ako Ďoďo. 

V neslávne známej dedine Fekišovce má o 17:00 opätovne zasadať obecné zastupiteľstvo. Potom, ako sa štyria poslanci vzdali svojich postov v zastupiteľstve, starostka požiadala štyroch nasledujúcich, ktorí vo voľbách kandidovali. Ako jediný ostal Jozef Ostrožnický, z videa známy aj ako Ďoďo. "To nebolo ustanovujúce prvé zastupiteľstvo, čo sme mali 10. Toto už bol len reparát," uviedla Miloslava Fedorová, starostka obce Fekišovce. 

​Podľa informácií TV JOJ dvaja z následne zvolených poslancov mali túto ponuku odmietnuť, a preto na ich post nastúpia ďalší dvaja v poradí. V prípade, že by ani nasledujúci nechceli byť poslancami obecného zastupiteľstva, museli by byť vyhlásené nové voľby, keďže sa tých predchádzajúcich nezúčastnilo viac kandidátov na post poslancov. Podľa vyjadrenia starostky, by ale tento prípad nastať nemal. "Mandát treba prijať a nie sa ho vzdať," vyjadril sa nový poslanec. 

V programe obecného zastupiteľstva bolo len zloženie sľubu nových poslancov. Celé to trvalo iba 8 minút.

Starostka predstavila plán ako môže na súčasnej situácii obec zarobiť. Širokej verejnosti ponúka originálne magnetky a pohľadnice s motívom Fekišoviec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy