Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
K zásahu na stavenisku obchvatu R7 sa vyjadrila aj ministerka Saková
Zdielať na

K zásahu na stavenisku obchvatu R7 sa vyjadrila aj ministerka Saková

BRATISLAVA / Policajné prezídium sa dištancuje od medializovaných informácií, že robotníkom na stavbe cesty R7 pri Lehniciach dali pokyn či informácie o tom, že ich vyzlečú do spodnej bielizne a budú sprchovať studenou vodou. K prípadu sa vyjadrila aj ministerka Denisa Saková.

Podľa hovorkyne hasičov Zuzany Farkašovej je však postup osprchovaním studenou vodou bežný pri dekontaminácii a nejde o nič nezvyčajné. V súvislosti so štvrtkovým zásahom, pri ktorom sa kontaminácia na stavbe nepotvrdila, sa vyjadrila aj ministerku vnútra Denisa Saková.

​Podľa nej nešlo o žiadne nedorozumenie. Mimoriadnu situáciu vyhlásili na základe oznámenia na núdzovom čísle 112. "Že viacerí pracujúci na stavbe R7 majú zdravotné ťažkosti, ktoré uvádzali operátorovi, boli prijaté všetky zodpovedné adekvátne opatrenia vzhľadom na tú informáciu, ktorú sme obdržali. Prešetríme jednotlivé informácie. Skutočne podľa trestnoprávnej roviny je možné, že bude začaté aj trestné stíhanie. Pre šírenie poplašnej správy."

Po zásahu polície a špecialistov na stavbe diaľnice R7 pri obci Blatná na Ostrove pre podozrenie z nebezpečnej kontaminácie neznámou látkou úrady hovoria o planom poplachu. Televízii JOJ sa ale podarilo stretnúť s projektovým manažérom, ktorý zavolal na 112 a incident nahlásil. Vysvetlil dôvody, prečo tak urobil, ako aj to, čo sa dialo potom. 

Pozrite si reportáž o mimoriadnej situácii a zásahu v Lehniciach: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy