Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Električka plná strachu. Muž mal držať v ruke nôž a kričať na cestujúcich
Zdielať na

Električka plná strachu. Muž mal držať v ruke nôž a kričať na cestujúcich

BRATISLAVA / Cestujúcich v Bratislave ohrozoval mladík s nožom. Prechádzal sa po električke a kričal na pasažierov. Napokon ale skončil v rukách polície.

Mladý podgurážený muž mal vojsť o deviatej hodine ráno do električky číslo 4 v bratislavskej Dúbravke. Podľa svedkyne incidentu mal do električky nastúpiť s dvoma fľašami, pravdepodobne vína. Jednu mal niesť pod pazuchou a druhú v jednej ruke.

V druhej mal držať nôž s dlhou čepeľou, čo u cestujúcich vyvolalo strach. Podľa svedkyne sa mladík prechádzal po električke, kričal a nadával. Nikomu našťastie neublížil.  "Nikto z nás jej nevenoval pozornosť. Snažili sme sa pozerať von oknom alebo niekam inam. Už som sa fakt dosť bála lebo ten nôž stále držal smerom do ľudí. On tam stále pil tu fľašu a bol hluční, to ľudia videli,"  opísala situáciu svedkyňa. 

"Raňajšiu udalosť dispečing Dopravného podniku Bratislava rieši. Sťahuje kamerové záznamy z vozidiel, ktoré následne odovzdá polícii," vyjadrila sa hovorkyňa DPB Adriana Volfová. 

Mladík hovoril podľa svedkyne o neznámom chalanovi, ktorý ho pravdepodobne naštval, čo mohlo celú túto situáciu vyvolať. "Vravel, že ľutuje, že ten nôž nevytiahol skôr a nebodol ho do krku. Keď to povedal mala som slzy v očiach a bála som sa," pokračovala svedkyňa. 

Neskôr mala jedna z cestujúcich zavolať políciu. Podgurážený pasažier však vystúpil skôr ako hliadka dorazila. Podľa dopravného podniku pravdepodobne rovnaká osoba nastúpila krátko po 12.00 hodine do električky číslo 4 smerujúcej do Dúbravky. Vodička neprispôsobivého cestujúceho z električky vyhodila bez akéhokoľvek konfliktu a zalarmovala políciu. "Dispečing okamžite poskytol všetky informácie spolu s vodičkiným popisom cestujúceho polícii," dodala Volfová. 

"V súvislosti s vami uvedeným incidentom bol hliadkou policajného zboru na osobnej slobode obmedzený 25 ročný muž, ktorý bol následne eskortovaný na príslušné oddelenie policajného zboru za účelom podania vysvetlenia," vyjadril sa k incidentu policajný hovorca Michal Szeiff. 

Pred pár mesiacmi skončil napadnutý aj vodič MHD. Čo sa v skutočnosti odohralo sa dozviete v reportáži: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy