Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Otec zachránil svojim gestom nevlastné dcéry. Úsmevy na tvári mali aj vďaka Darovaným Vianociam
Zdielať na

Otec zachránil svojim gestom nevlastné dcéry. Úsmevy na tvári mali aj vďaka Darovaným Vianociam

KOROMĽA / Martin z malej dediny Koromľa na východe Slovenska by si zaslúžil titul otec roka. Je to muž, ktorý zachránil tri sestry pred detským domovom. Obetavý skromný otec zarába na rodinný rozpočet ako pastier kráv a aj z toho mála sa snaží svojej vlastnej dcére a prisvojeným dievčatám dať aj to posledné. A k skutočne štedrým Vianociam im pomohol aj anonymný darca z Košíc, ktorý už urobil krajšie Vianoce mnohým rodinám na Slovensku.

Cesty Darovaných Vianoc televíziu JOJ zaviedli na Štedrý večer na úplný východ Slovenska. Martin Remecký je človek, ktorého si ľudia v dedine Koromľa veľmi vážia. Je to skromný pastier, ktorý vychováva tri dcéry. So svojou nebohou partnerkou vychovával ich spoločnú, najmladšiu dcéru Vanesu a dve dievčatá z jej prvého  vzťahu. Po tom, čo im matku zobrala zákerná choroba, Martin ako otec urobil jedno veľké gesto. "Mám ich ako v náhradnej starostlivosti. Nechcel som ich dať do detského domova. Nechcel som, aby sa rozbila rodina," povedal. 

"Kupuje nám veci, ktoré potrebujeme. Dáva nám peniaze, chodí s nami na výlety," porozprávala s plačom v očiach nevlastná dcéra Erika Nehajová. Martin začína každý deň skoro ráno pri zvieratách. Keď príde domov, z pastiera sa stáva kuchár, učiteľ, upratovač. Jednoducho všetko to, čo jeho dcéry potrebujú. 

​Aj napriek obrovskej snahe nemôže pod vianočným stromčekom vyčarovať ani tie skromné želania dievčat. "Možno si môžem dovoliť nakúpiť tie darčeky za tých 50 euro," poznamenal Martin.

Skromného a starostlivého Martina trápilo asi najviac to, že nemôže dať prostrednej Diane vec, o ktorej veľmi snívala. Zaplatiť jej lyžiarsky zájazd so spolužiakmi. Vďaka košickému anonymnému darcovi sa splnili všetky želania. 

Dievčatá zase snívali o prekvapení pre ich obetavého otca. Televízia JOJ ich tak pozvala do Košíc na jeden nevšedný zážitok. Zalietal si v helikoptére. Martin a dievčatá tak mali konečne pravý úsmev na tvári.  

Pozrite si ďalší diel Darované Vianoce, kedy radosť zažili deti. Pár dní pre Vianocami takmer prišla o byt, no to nie je všetko:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy