Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Inšpekcia preveruje nehodu policajta. Podľa svedkov bol za volantom poriadne podgurážený
Zdielať na

Inšpekcia preveruje nehodu policajta. Podľa svedkov bol za volantom poriadne podgurážený

BREZOVÁ POD BRADLOM / Inšpekcia ministerstva vnútra vyšetruje počínanie policajta zo Senice. Muž deň pred Vianocami havaroval pri Brezovej pod Bradlom (okres Myjava) a podľa svedkov bol poriadne podgurážený alkoholom. Na zadnom sedadle mal mať navyše brokovnicu.

Nehodou sa skončila jazda príslušníka policajného zboru. K incidentu došlo večer pred Štedrým dňom pri Brezovej pod Bradlom. Vodič nezvládol riadenie a cez protismer zišiel z cesty do priekopy. 

​Auto sa po náraze do stromu prevrátilo na bok. Na pomoc policajtovi ihneď pribehli ľudia z domov i okoloidúci vodiči. Čakal ich ale poriadny šok. "Vodič akurát vystupoval z auta, bol poriadne podnapitý," hovoria svedkovia udalosti. "On bol ožratý, že ani nevedel stáť na nohách," dodal ďalší. 

Snaha o útek a zbraň

Alkohol z muža dokonca aj razil. Ľudia ihneď volali na 112. Vodiča, o ktorom vtedy ešte nevedeli, že je policajt, mali problém udržať na mieste nehody. "Chcel utiecť a potom povedal, že sa mu chce cikať, tak odišiel a samozrejme začal utekať preč, tak jeden mládenec ho zložil k zemi," tvrdili svedkovia. 

Ďalší šok nastal, keď sa svedkovia pozreli do havarovaného auta. "Ten jeden hovorí, že veď tam je zbraň. Tak som sa šiel pozrieť a bola tam guľovnica. Druhý raz som potom volal na políciu, že nech sa ponáhľajú, že chce ujsť a má aj zbraň. My sme nevedeli, kto je, čo je." 

Agresívne správanie

Podľa svedok sa mal vodič havarovaného auta na mieste správať agresívne. Po príchode polície odmietol vykonať dychovú skúšku. Svojho kolegu mali následne posadiť do služobného vozidla na zadné sedadlo. Jeho vyčíňanie však neskončilo ani potom. 

"Mladý pán si sadol za volant a chcel utiecť policajným autom. Začuli, že pridáva plyn, auto zahučalo, ale on nevedel ani zaradiť rýchlosť, nič. Policajti rýchlo utekali a vytiahli ho," opisuje dramatické udalosti svedok. 

Kontrola inšpekcie 

Policajta napokon z miesta nehody odviezli sanitkou do myjavskej nemocnice. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia. "Na miesto bol privolaný vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra. Vec je momentálne v štádiu vyšetrovania," informoval hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

Odmietnutie dychovej skúšky na alkohol podľa zákona zakladá skutkovú podstatu trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Jednoducho povedané, v tomto prípade sa na policajta pozerá, ako keby nafúkal nad jedno promile. 

Pozrite si reportáž o prípade, kedy muž nafúkal na prvýkrát viac ako 6 promile: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy