Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Kňaz po polnočnej omši zabával veriacich. Prezliekol sa do kroja
Zdielať na

VIDEO: Kňaz po polnočnej omši zabával veriacich. Prezliekol sa do kroja

NOVÁ VES NAD ŽITAVOU / Potlesk v rímsko katolíckom kostole. Tak vyzerala polnočná omša v obci v okrese Nitra. O dobrú náladu sa postaral obľúbený miestny kňaz, ktorého volajú Farky. Po vyzlečení reverendy sa predviedol ako folklorista.

Na pol nočnú omšu do Novej Vsi nad Žitavou prišlo zhruba 200 ľudí. Spev, modlitby mladí ale aj tí skôr narodení oblečení v krojoch. Takáto bola atmosféra  v kostole počas osláv božieho narodenia. Na koniec bohoslužby zaznela najstaršia vianočná pieseň, no a potom sa už farár Ľubor Gál predviedol v netradičnej úlohe. Kňaz sa po pol nočnej omši obliekol do kroja a ukázal sa ako folklorista.  "Keďže sú to najradostnejšie sviatky kresťanské a myslím, že ľudová radosť nie je na škodu, keď sa spojí s omšou," povedal kňaz Ľubor Gál. 

Mimoriadne obľúbený kňaz zahral a zaspieval vianočné koledy. Dokázal, tak, že aj počas pol nočnej omše môže byť zábava.  Kňaza, ktorý v obci pôsobí 4 roky volajú Farky a ľudia hovoria o tom, že ich dokáže spájať. "Urobil také zázraky v tejto dedine. Na to netreba veľké recepty kúsok srdca ochoty a obetavosti a ide to samé," poznamenali s úsmevom veriaci. 

Pozrite si reportáž o slovách pápeža, ktorý prehovoril k hriešnym kňazom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy