Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Letecké spoločnosti pridali v Bratislave 56 letov. Dajte si pozor na check-in
Zdielať na

Letecké spoločnosti pridali v Bratislave 56 letov. Dajte si pozor na check-in

BRATISLAVA / Aj leteckí dopravcovia pridávajú cez vianočné a novoročné sviatky lety navyše, v rámci bratislavského letiska to bude o 56 letov viac. Takzvaný check-in alebo registráciu však treba urobiť online. Niektoré spoločnosti si totiž za check-in na letisku pýtajú poplatky.

"Niektorí dopravcovia vyžadujú od cestujúcich, aby si už vopred online vykonali registráciu," informuje hovorkyňa letiska M.R. Štefánika ,Veronika Ševčíková. 

​Ak si niektorí cestujúci nestihli spraviť check-in do dvoch hodín pred odletom, tak je možné tak urobiť, len na letisku a niektoré spoločnosti si za to pýtajú poplatok. 

Poplatok drahší ako letenka 

Pri lacných letenkách sa tak môže stať, že poplatok bude vyšší ako jej cena. "Rodičia sú starší a nevedeli urobiť online check-in, očakávali, že sa bez problémom zaregistrujú na letisku vo Viedni. Boli v šoku, že im len pre to, že prebehol chceck-in priamo za prepážkou na letisku, naúčtovali ešte viac než 100 eur navyše," sťažoval sa jeden z divákov TV JOJ. 

Poplatky na letisku 

Hoci to nie je známe, takéto poplatky si účtujú viaceré spoločnosti a to aj na Slovensku. Poplatky za registráciu priamo na letisku zaviedli dopravcovia Ryanair, Wizz Air a Pobeda. 

TV JOJ

​​Argumentujú tým, že svojim zákazníkom dávajú na online registráciu oveľa dlhší čas než niektoré iné spoločnosti. "Online check-in je prístupný už od 48 hodín až do 2 hodín pred odletom," stojí v stanovisku leteckej spoločnosti Ryanair. 

Zmeny s batožinou 

Hovorkyňa letiska ale upozorňuje aj na zmeny v súvislosti s batožinou. "Od novembra si môžu cestujúci Ryanair a Wizz Air vziať do lietadla bezplatne už len batožinu malú. Čiže s rozmermi 40x20x20 centimetrov, čo je dámska kabelka, alebo pánska taška a igelitka." 

Kvôli štedrému dňu a Silvestru, keď sa ľudia snažia dopraviť za svojimi blízkymi čo najskôr počas dňa, sa upravovali časy niektorých letov. "Zaujímavosťou je, že 1. sviatok vianočný – 25. december – je jediným dňom v roku, kedy sa v letectve uskutočňuje minimum letov. Z Bratislavy sa uskutoční v tento deň len jediný odlet do Londýna-Lutonu," informovalo bratislavské letisko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy