Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Situácia na cestách a diaľniciach tesne pred sviatkami mnohých vodičov poriadne prekvapila
Zdielať na

Situácia na cestách a diaľniciach tesne pred sviatkami mnohých vodičov poriadne prekvapila

BRATISLAVA / Počas týchto dní vidieť zvýšený počet dopravných, poriadkových, aj železničných policajtov. Pripravení boli aj na kolóny na diaľničných úsekoch. Tie sa však prekvapujúco tento rok neobjavili.

Na to, že je piatok popoludní a pár dní pred sviatkami, tak situácia, aká je teraz na výjazde z hlavného mesta, prekvapila pravdepodobne väčšinu vodičov. Po ostatné roky sme zvyknutí, že v smere z Bratislavy, hlavne smerom na východ, sa tvoria dlhé nervy drásajúce kolóny. V piatok popoludní a podvečer bola situácia oveľa pokojnejšia. Dokonca by sa dalo povedať, že výpadovky z mesta a diaľničné úseky boli oveľa prejazdnejšie ako počas bežného pracovného týždňa. Čiastočne tomu dopomohli aj diaľničiari.

"Vždy v čase predpokladaného nárastu intenzít dopravy sa snažíme minimalizovať našu činnosť na diaľniciach a rýchlostných cestách, samozrejme v prípade nejakých mimoriadnych situácii sme pripravení ihneď podniknúť príslušné kroky, okrem toho, aby bola zaistená bezpečnosť treba na tých najvyťaženejších úsekoch počítať aj s krátkodobou uzáverov tunelov," potvrdila Michaela Michalová, hovorkyňa NDS.

Diaľničiari sa snažia všetky plánované prerábky úsekov ukončiť do 31. októbra. Samozrejme akútne situácie bezodkladne riešia. Napriek nižšej premávke na cestách, ako sme zvyknutí. sa policajti aj tento raz zameriavajú na bezpečnosť a prevenciu na cestách. "Okrem iného predovšetkým na najčastejšie prehrešky vodičov, tými sú aj naďalej nedodržiavanie maximálnych povolených rýchlostí, nepripútanie sa a telefonovanie za volantom. Vodiči sa pochopyteľne nevyhnú ani pravidelným kontrolám na alkohol," tvrdí Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ SR.

Aj keď väčšina ľudí chce byť počas sviatkov doma v kruhu najbližších, niektorí tú možnosť nemajú a tak sa za nimi vyberú ich blízki. Nájdu sa medzi nimi tzv. víkendoví vodiči, ktorí sú občas postrachom ostatným. "Všetkých, ktorí plánujú ešte počas vianočných sviatkov sadnúť za volant, nabádame k zvýšenej miere tolerancie a predvídavosti. Na cestách sa totiž budú nachádzať aj menej skúsení a starší vodiči," tvrdí Baloghová.

Ešte vo štvrtok kolabovala v hlavnom meste doprava pre čerstvú nádielku snehu a mrznúci dážď:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy