Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Po vypočutí návrhov vlády oboch kandidátov sa rozhodlo. Šéfom NBS bude Kažimír
Zdielať na

Po vypočutí návrhov vlády oboch kandidátov sa rozhodlo. Šéfom NBS bude Kažimír

BRATISLAVA / Po rokoch na ministerstve financií sa Peter Kažimír presťahuje do národnej banky Slovenska. Poslanci si vypočuli návrh vlády Kažimíra aj nádejného viceguvernéra Jozefa Hudáka. Väčšina ale vyslovila áno práve ministrovi financií.

Návrh vlády na vymenovanie guvernéra a viceguvernéra NBS premiér Pellegrini predstavil na finančnom výbore a Kažimíra si poslanci aj vypočuli. Rovnako ako nádejného viceguvernéra Jozefa Hudáka, ktorý je kandidátom SNS. Napriek výhradám opozície ho poslanci do funkcie odklepli. A "ano" dostal väčšinou aj Kažimír, ktorý sa po zvolení vzdá členstva v strane SMER. Kto bude novým ministrom financií zatiaľ premiér neprezradil. "Pre mňa bolo kľúčové hlasovanie v stredu. Je to pre mňa jednoducho splnenie cieľa, s ktorým som spojil aj svoju tvár," poznamenal Peter Kažimír. 

Nominant SNS Jozef Hudák, ktorého predstavil premiér Peter Pellegrini, čelí kritike opozície aj pre svoje pôsobenie v minulosti. "Ja nemám kauzy, že by som nespával," reagoval Hudák na výbore na kritiku opozície. 

Pozrite sa, aká bola reakcia Kažimíra a Pellegriniho pred pár dňami, na jeho záujem o post šéfa NBS:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy