Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Pri požiari rodinného domu bojoval o život muž. Plamene sa rozšírili do viacerých miestností
Zdielať na

Pri požiari rodinného domu bojoval o život muž. Plamene sa rozšírili do viacerých miestností

KALINOVO / V rodinnom dome vypukol rozsiahli požiar, ktorý sa rozšíril aj na strechu domu. Na mieste zasahovalo niekoľko hasičov. Pri požiari išlo o život 81-ročného muža. V zadnej časti domu, ktorú dôchodca obýval, sa podľa slov známych nekúrilo, oheň mal vzniknúť od sviečky.

Hasiči z Poltára zasahovali pri požiari rodinného domu v obci Kalinovo. K požiaru staršieho rodinného domu vyrážali tri posádky profesionálov a jedno auto dobrovoľníkov. Vo vnútri uviazol 81-ročný majiteľ. Nebyť jeho susedov, dôchodca by sa pravdepodobne udusil. Jeden zo susedov, ktorý sa mu rozhodol pomôcť, mal ale pocit, akoby sa starší muž bránil záchrane. Nakoniec sa im ho podarilo vytiahnuť von. 

Celá miestnosť bola v plameňoch, požiar sa už šíril do ďalších miestností, ako aj na strechu. "Akurát spadla strecha nad časťou rodinného domu. Pán užívateľ sa nachádzal mimo rodinného domu, ale bol nadýchaný splodinami horenia, privolali sme mu záchranku a poskytli predlekársku prvú pomoc,"  povedal veliteľ zásahu hasičov Pavel Skypala. 

"Posádka ošetrila pacienta, ktorý sa nadýchal splodinami. Následne bol prevezený do nemocnice v Lučenci," informovala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.  Na likvidácii rozsiahleho požiaru sa podieľalo spolu 11 hasičov, zabránili tomu, aby oheň poškodil predný dom, ako aj susedný objekt. Na miesto dorazil aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov, ten bude preverovať aj verziu dôchodcu. 
Pozrite si reportáž o rozsiahlom požiari, ktorý opäť zasiahol osadu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy