Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Svetoví autori a rôzne žánre. Na Bibliotéke nájdete aj unikát knihy za tisícky eur
Zdielať na

Svetoví autori a rôzne žánre. Na Bibliotéke nájdete aj unikát knihy za tisícky eur

BRATISLAVA / Knihy všetkých žánrov spolu s autormi kníh. V priebehu štyroch dní sa v Bratislave na knižnom veľtrhu predstaví až 200 vystavovateľov zo šiestich krajín.

"Milovníci kníh či návštevníci sa môžu až do nedele začítať do tisícok kníh rôznych titulov, žánrov. Pripravené sú novinky, bestsellery, unikáty aj antikvariát," uviedla hovorkyňa Incheby Antónia Mištáľová. Okrem kníh je v ponuke aj pestrý sprievodný program. "Na šiestich pódiách sa počas celého dňa konajú nielen besedy ale aj autogramiády, ale aj krsty kníh. Rada by som uviedla známe tváre ako Arpád Soltész, Veronika Homolová Tóthová, či Jozef Banáš, Jozef Karika, Juraj Červenák, Andrea Coddington. Okrem slovenských autorov sa v piatok môžeme tešiť na návštevu zahraničnej autorky Heather Morrisovej, ktorá predstaví najpredávanejší titul - Tetovač z Auschwitzu," vymenovala časť programu a autorov Mištáľová. 

Pohodlných miest, kde si sadnete a knihu prelistujete je neúrekom, a to nielen pre dospelých. "Okrem kníh môžu návštevníci nájsť v sekcii pedagogika hlavolamy, učebné pomôcky, interaktívne formy vzdelávania a celá rodina sa môže zabaviť na festivale spoločenských hier," pokračovala hovorkyňa Incheby. 

Ceny kníh na knižnom veľtrhu sa pohybujú od jedného eura až po tisíce eur. Jedna z kníh váži viac ako 5 kilogramov a jej cena je 3300 eur. "Písal ju lekár, ktorý výborne ovládal bylinky a o každej sú tam veľmi zaujímavé informácie,"  prezradila o knihe Bardyová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy