Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Robert Fico sa zatajuje. Opozícia očakáva, že sa bude sťahovať
Zdielať na

Robert Fico sa zatajuje. Opozícia očakáva, že sa bude sťahovať

BRATISLAVA / Ladislav Bašternák sa na súde priznal, že je daňový podvodník a dostal päť rokov väzenia. Voči výške trestu sa odvolal. Opozícia už symbolicky balí kufre Robertovi Ficovi, ktorý uňho býva v podnájme.

Kauza okolo bašternákových čerpaní vratiek DPH od štátu prepukla po medializácii pred dvoma rokmi. Fico sa zastrájal, že ak sa podnikateľova vina potvrdí, v bytovke nemá čo hľadať. Sťahovákov zatiaľ nevidno. Napriek prísľubu sa na tlačovom oddelení strany Smer-SD k situácii nevyjadrili. K svojmu straníckemu šéfovi sa nevyjadril ani premiér Peter Pellegrini či koaličný partner z SNS.

Samotný predseda Smeru-SD v minulosti viackrát vyhlásil, že ak sa Bašternákova vina potvrdí, odsťahuje sa. Teraz sa ale zatajuje. K bývalému premiérovi aj k aktuálnemu rozsudku sa vyjadril aj Bašternákov sused, expolitik a herec Milan Kňažko. "Vôbec sa tam nemal nasťahovať, lebo nie je pravda, že nevie do čoho ide. Vedel, keď už nijak inak, tak ja som to napísal v roku 2012," povedal Kňažko.

Reagoval aj poslanec Smeru-SD. "Každý má nejaké trvalé bydlisko, o ktorom si rozhoduje sám a musí mať dôvod alebo nedôvod to nejakým spôsobom komentovať, ale v každom prípade to nie je otázka pre mňa," povedal poslanec za Smer-SD Dušan Jarjabek.

"Pán Fico x-krát povedal, že keď bude Bašternák obvinený, keď bude Bašternák obžalovaný, keď bude odsúdený, tak okamžite odchádza. On vie čo má robiť a že nepotrebuje, aby mu to niekto hovoril. Začína to byť už veľmi trápne. Mám silné pochybnosti o tom, či je tam naozaj v podnájme alebo či ten byt patrí jemu," uviedol politológ Marián Leško. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy