Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dopravné kolapsy a zlodeji. Pozrite sa, ako to vyzeralo na cintorínoch počas sviatku
Zdielať na

Dopravné kolapsy a zlodeji. Pozrite sa, ako to vyzeralo na cintorínoch počas sviatku

BRATISLAVA / Dušičkové obdobie sa tradične spája s náporom áut. Kritickými miestami sú najmä príjazdové cesty na cintoríny. Problémom môže byť aj skorá tma a množstvo peších. Na situáciu preto dohliadali po celom Slovensku policajti.

Starý žilinský cintorín navštívili tisícky ľudí. Komplikovaná situácia je tu pre vodičov, ale aj pre tých, ktorí sem prichádzajú peši. A práve pre nich sú dôležité reflexné prvky. Pochopiteľne, z pohľadu bezpečnosti, je to najhoršie po zotmení. Policajti im ich počas celého dňa rozdávali.  Dopravné obmedzenia, dlhé kolóny, plné parkoviská. Policajti aj v trnavskom kraji dohliadali na bezpečnosť a poriadok na cintorínoch. Od skorého rána boli v okolí cintorínov policajti. Pravidelne hliadkovali na parkoviskách, ale aj medzi hrobmi a riadili dopravu na priechodoch.

Raj pre zlodejov

Na parkoviskách pred cintorínmi sa v Banskej Bystrici vystriedali stovky ľudí, desiatky parkujúcich áut lákajú aj zlodejov. V okolí cintorínov sa pohybovali policajné hliadky, ktoré si všímali nielen bezpečnosť, ale aj podozrivých ľudí. Na cintoríne v Kremničke hliadkovali aj mestskí policajti. Návštevníci by ani počas dušičiek nemali zabúdať na to, že auto nie je takpovediac výklad a všetky osobné veci by si mali vziať so sebou. Jedna z rodín bezpečnosť vyriešila po svojom a veci v aute pri otvorenom okne, nechali strážiť svojho psa.  

Pozor si treba dať aj pred takzvanými vreckármi. Najohrozenejší sú osamelí dôchodcovia a ženy. Pri úpravách hrobov často strácajú ostražitosť a odložené veci sú pre zlodejov ľahkým cieľom. Polícia preto odporúča, aby si ľudia nechali cennosti a peňaženky doma, ak je to možné. Samostatnou kapitolou sú potom aj zlodeji, ktorí na cintorínoch kradnú ozdobné predmety, živé kvety. Ak ich nenasníma kamera,  v tomto prípade je objasnenie krádeže veľmi ťažké. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy