Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Smrteľná nehoda na koľajniciach. Žena vkročila priamo pred vlak
Zdielať na

Smrteľná nehoda na koľajniciach. Žena vkročila priamo pred vlak

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Neznáma žena vstúpila do koľajiska pred prichádzajúci vlak. Rušňovodič aj napriek tomu, že sa snažil zrážke vyhnúť, už nebol schopný rozbehnutý vlak zastaviť.

Krátko po deviatej hodine večer odchádzal vlak zo železničnej stanice Devínska Nová Ves a smeroval do bratislavského Lamača, keď mu v tmavom úseku trate, asi dva kilometre za stanicou vstúpila na koľaje žena. Rušňovodič už nestihol niekoľko tonový kolos ubrzdiť.

​Napriek tomu, že rušňovodič okamžite zatiahol rýchlobrzdu zrážke už nedokázal zabrániť. Mladé dievča utrpelo ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahlo. "Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila," informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Železničná doprava bola v úseku trate, teda v smere na Bratislavu, na nevyhnutne potrebný čas pozastavená. "Následkom zrážky bola prerušená doprava na tomto úseku zhruba od 21:12 do 22:10," potvrdil Tomáš Kováč, hovorca ŽSSR. 

Či sa dievča tento zúfalý čin rozhodlo urobiť samo alebo išlo o nešťastnú náhodu zatiaľ nie je jasné. "Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," dodala Veronika Slamková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy