Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osobný vlak narazil do stromu. Vo vagónoch sedeli desiatky cestujúcich
Zdielať na

Osobný vlak narazil do stromu. Vo vagónoch sedeli desiatky cestujúcich

SKLENÉ / Nehoda osobného vlaku si vyžiadala niekoľko zranených. V obci neďaleko Turčianskych Teplíc rušňovodič osobného vlaku narazil do spadnutého stromu, ktorý zasahoval do koľajiska. Pri mimoriadnej situácii zasahovali všetky záchranné zložky a železničnú dopravu na trati prerušili na celé predpoludnie.

V osobnom motorom vlaku, ktorý smeroval z Handlovej do Hornej Štubne sa viezlo 69 ľudí. Predpoludním fúkal silný vietor, jeden z ihličnanov spadol na trať. Rušňovodič vlak nedokázal včas zastaviť a narazil do spadnutého stromu. Mohutný smrek rozbil tri okná, poškodil karosériu vozňov a sklo zranilo aj niekoľko cestujúcich. "Pri dopravnej nehode bolo zranených 9 ľudí, päť bolo ošetrených na mieste a štyria boli prevezení do nemocnice," uviedol veliteľ zásahu hasičov Miroslav Minarčík. Hasiči na miesto vyslali aj evakuačný autobus, ktorý cestujúcim poskytol dočasné útočisko. 

"Na túto trať vzápätí popadalo viacero stromov a železnice SR ich museli následne odstraňovať," vyjadril sa hovorca ŽSSK Tomáš Kováč . Železničnú dopravu sa podarilo obnoviť až krátko po dvanástej hodine popoludní.

Pred pár dňami došlo k rozsiahlemu požiaru vagónov. Pozrite sa, čo sa stalo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy