Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chata pod Rysmi zatvorila svoje dvere. Sezónu ukončila jedinečná rozlúčka
Zdielať na

Chata pod Rysmi zatvorila svoje dvere. Sezónu ukončila jedinečná rozlúčka

VYSOKÉ TATRY / V stredu sa skončila letná turistická sezóna v Tatranskom národnom parku. V praxi to znamená, že tam bude výrazne obmedzený pohyb. Prístupné však budú všetky vysokohorské chaty okrem tej pod Rysmi. A práve tam bola naozaj nezvyčajná rozlúčka so sezónou.

Posledný deň turistickej sezóny bol v Tatrách chladný. Víchrica dážď a znížená viditeľnosť, presne tak to vyzeralo pod Chatou pod Rysmi. O program počas rozlúčky sa mal postarať najmä klavírny virtuóz Ivan Gajan. Najvyššie položený klavír na Slovensku tak okamžite vyskúšal. "Veľmi som sa tešil na túto akciu, pretože sa to tak rýchlo nezopakuje," povedal Gajan po tom, čo naladil klavír. 

Skôr ako celý koncert začal, chatár Viktor Beránek stihol dať mužom takzvané školenia, ako sa majú správať v miestnosti k dámam. "Keď nejaká žena vstane, viete čo musia muži urobiť? No predsa všetci vstať," upozornil s humorom Beránek. Muži v Chate pod Rysmi mali na sebe obleky a ženy zase krásne spoločenské šaty. Koncert plný známych skladieb od významných svetových skladateľov mohol vo výške 2250 metrov nad morom začať. 

Pozrite si celú reportáž, ako prebiehala táto jedinečná rozlúčka s letnou turistickou sezónou. 

​V Tatrách už zavládla zima, a preto vám nesmie chýbať vhodná obuv, či vybavenie do hôr. Pozrite si reportáž o správnom vybavení:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy