Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kežmarčania po rokoch zažívajú radosť. Po škandále s deaflympiádou štadión ožil
Zdielať na

Kežmarčania po rokoch zažívajú radosť. Po škandále s deaflympiádou štadión ožil

KEŽMAROK / Z ruiny kežmarského zimného štadióna je opäť plnohodnotná aréna. Ale trvalo to dlhé roky. Hokejový sen v meste pod Tatrami pochovala v roku 2011 škandalózna deaflympiáda. Peniaze, z ktorých sa mal štadión rekonštruovať, šéf deaflympijského výboru spreneveril.

Zimný štadión sa mal v roku 2011 rekonštruovať. Peniaze na obnovu im vtedy sľúbil Jaromír Ruda, šéf deaflympijského výboru s tým, že sa tu mali odohrať zápasy v ľadovom hokeji. Peniaze ale nezabezpečil, deaflympiáda sa nekonala a štadión chátral. Kežmarčania dostali peniaze na jeho obnovu od štátu, miestni ľudia dokonca urobili zbierku a prispeli nemalou sumou.

Po takmer 8 rokoch sa idú kežmarskí fanúšikovia hokeja od radosti zblázniť, pretože nikto neveril, že sa to môže niekdy podariť. "Už naozaj málokto veril tomu, že tu raz budem stáť a venovať sa tejto činnosti," povedal Peter Hoffman prezident MHK Kežmarok.  Akýsi symbolický pomník, ktorý pripomínal spreneverené peniaze a medzinárodnú hanbu bude od soboty 13. októbra kežmarskou pýchou. Jaromíra Rudu nakoniec obžalovali z podvodu a od februára 2011 je vo väzbe. "Prajem tomuto štadiónu a Kežmarku nech ho boh žehná," poznamenala hokejová legenda Jozef Golonka. 

Pozrite si reportáž ako dopadla kontrola na novom štadióne v Bratislave:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy