Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Popálenú ženu previezli do nemocnice. Zranenia naznačujú, že ju niekto polial horľavinou a zapálil
Zdielať na

Popálenú ženu previezli do nemocnice. Zranenia naznačujú, že ju niekto polial horľavinou a zapálil

LIPTOVSKÝ TRNOVEC / V Liptovskom Trnovci ošetrovali dnes ráno záchranári ženu s rozsiahlymi popáleninami. Zatiaľ nie je jasné, čo presne sa v rodinnom dome odohralo. Zranenia, ktoré žena utrpela však nasvedčujú tomu, že ju niekto polial horľavinou a zapálil.

Krátko po siedmej hodine ráno smerovali záchranári do Liptovského Trnovca. V jednom z rodinných domov ošetrili 65-ročnú ženu s rozsiahlymi popáleninami. "Pacientka utrpela rozsiahle popáleniny na 30 až 40 percentách tela. Záchranári ju po ošetrení odovzdali kolegom z leteckej záchrannej zdravotnej služby," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. Vážny zdravotný stav ženy si vyžiadal letecký transport do nemocnice v Košiciach. Žena bola počas prevozu v umelom spánku. "Pacientku s popáleninami 2. až 3. stupňa v oblasti tváre, krku, chrbta, horných a dolných končatín previezli leteckí záchranári na umelej pľúcnej ventilácii na kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Košíc-Šace," upresnila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

Čo presne sa v dome odohralo nie je jasné. Polícia ale pracuje s verziou, že zranenia spôsobil žene jej príbuzný, s ktorým bývajú v jednej domácnosti. "V súvislosti s touto udalosťou bol zadržaný 42 ročný muž, ktorý bol predvedený na policajný útvar," informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ ŽIlina. 

Muž bol v čase zadržania na mol opitý. Podľa susedov, nie sú hádky a agresívne správanie v tejto rodinne ničím výnimočným. Napriek tomu ich ranné udalosti šokovali. "V súčasnej dobe prebiehajú všetky potrebné prvotné procesné úkony a opatrenia vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," dodal Radko Moravčík.
Leteckí záchranári pomáhajú veľmi často v prípadoch popálenín:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy