Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena(22) si chcela uvariť raňajky. Skončila v nemocnici s vážnymi popáleninami
Zdielať na

Žena(22) si chcela uvariť raňajky. Skončila v nemocnici s vážnymi popáleninami

ČASTKOVCE / Na utorkové ráno zrejme tak skoro nezabudne 22- ročná žena z obce Častkovce. Chcela si uvariť niečo na zjedenie, ale skončilo sa to vážnymi popáleninami na tretine tela. Do nemocnice ju viezli vrtuľníkom.

Bolo krátko po ôsmej hodine ráno, keď sa 22- ročná Lucia postavila v kuchyni pri sporák. Bola sama doma a pravdepodobne si chcela pripraviť raňajky. Zo zatiaľ nezistených príčin však začalo v miestnosti horieť. Dievčina chcela zabrániť škodám, avšak nedopadlo to pre ňu dobre.

Podľa informácii, ktoré sme získali priamo na mieste, sa mladej žene podarilo v panike oheň uhasiť. Utrpela však pri tom vážne zranenia. Sama si privolala pomoc. Ako prví na miesto dorazili hasiči z Nového Mesta nad Váhom. "Po príchode na miesto udalosti, sme našli zranenú osobu vonku, poskytli sme jej predlekársku pomoc a odovzdali sme ju rýchlej zdravotnej službe," uviedol veliteľ zásahu hasičov z Nového Mesta nad Váhom  Dominik Kovačovic. "Na mieste sa nachádzala pacientka, ktorá utrpela popáleniny približne na 35 percentách tela," skonštatoval rozsah popálenín primár rýchlej lekárskej služby Peter Herman.

Mladá žena našťastie nebola v ohrození života, no lekár rozhodol o jej urýchlenom transporte do Bratislavy. Okrem toho, že utrpela početné popáleniny, sa mala navyše aj opariť vriacou tekutinou. Najviac poranenú mala mať ruku. "Po základnom ošetrení a analgosedacii bola odovzdaná leteckej záchrannej službe a prevezená do popáleninového centra v Ružinove," pokračoval primár RLS Herman.

Kuchyňu, v ktorej došlo k požiaru hasiči odvetrali. Na mieste boli aj novomestskí policajti, no tí sa nešťastnou udalosťou ďalej zaoberať nebudú.

Pozrite si archívnu reportáž o nešťastnej smrti muža a dieťaťa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy