Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vykoľajený vlak paralyzoval dopravu. Doteraz sa podarilo sprejazdniť jednu koľaj
Zdielať na

Vykoľajený vlak paralyzoval dopravu. Doteraz sa podarilo sprejazdniť jednu koľaj

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Medzi Liptovským Mikulášom a Ružomberkom sa skoro ráno vykoľajil osobný vlak. Z koľajníc zišiel jeden vozeň, pričom zdemoloval všetko, čo mu stálo v ceste. Pri nehode sa nikto z cestujúcich nezranil. Železničnú dopravu to úplne ochromilo na viac ako hodinu.

Osobný vlak smeroval z Liptovského Mikuláša do Žiliny. Pred šiestou hodinou ráno pri vychádzaní z výhybne Paludza došlo k nehode. Vo vlaku sa viezlo viacero ľudí, presný počet ale zatiaľ nie je známy. "Vykoľajil sa jeden vozeň osobného vlaku, s tým, že je vážne poškodená infraštruktúra. Sú tam poškodené minimálne tri výhybky," uviedla hovorkyňa železníc Martina Pavlíková.

Miesto nehody opáskovala železničná polícia. Aj z diaľky bolo evidentné, kadiaľ sa vykoľajený vozeň rútil a akú škodu napáchal. "Došlo k tomu pri rozbiehaní sa zo stanice, čiže rýchlosť bola minimálna a k zrazeniam nedošlo," povedal hovorca ZSSK Tomáš Kováč. 

V súvislosti s touto udalosťou meškali viaceré vlaky. Dopravu sa podarilo čiastočne obnoviť po viac ako hodine. Miesto nehody dokumentovali vyšetrovatelia celé pondelkové dopoludnie. "V danom prípade poverený príslušník oddelenia železničnej polície vo Vrútkach začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," uviedla policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy