Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Ďalšie meškanie vlakov. Cestujúci šli do stanice po koľajisku
Zdielať na

VIDEO: Ďalšie meškanie vlakov. Cestujúci šli do stanice po koľajisku

BRATISLAVA / Iba niekoľko dní po incidente s hromadným meškaním vlakov pre pretrhnuté trakčné vedenie, čelia železnice ďalšiemu problému. Porucha rušňa spôsobila, že tesne pred stanicou Bratislava - Vinohrady ľudia vyskakovali z vlaku a po vlastných šli až do stanice.

V utorok ráno cestujúcich vlaku, ktorý smeroval z Nových Zámkov do hlavného mesta, prekvapil oznam sprievodcu. Iba niekoľko metrov pred stanicou Bratislava-Vinohrady ostal rýchlik stáť. "Vlak má poruchu HPV, takže oznamujem, že budeme meškať," znelo z reproduktoru. 

Pokazený rušeň musel nahradiť nový a podľa slov sprievodcu to mohlo trvať nejaký čas. "Sprievodca nám oznámil, že máme výpadok a musíme počkať odhadom 20, 30 a možno až 50 minút. Na vlastné riziko sme mohli opustiť vlak a ísť na Vinohrady," povedala jedna cestujúca, Terézia Pešková. 

Ľudia poučení z piatkového incidentu tak začali vyskakovať z vlaku a po koľajisku prešli pešo do stanice. Napokon meškania postupne začali nahlasovať aj iné vlaky v tomto smere. Napríklad taký rýchlik Bojnice smer Bratislava hl. stanica mal meškanie 108 minút. 

Hovorca železníc Tomáš Kováč ale jasne varuje cestujúcich. "Radi by sme apelovali na všetkých cestujúcich, aby bez pokynu vlakvedúceho z vlaku nevystupovali, ale takisto, aby sa nepohybovali v koľajisku bez akéhokoľvek dovolenia alebo dozoru." 

V piatok okolo 20:00 pred bratislavskou Hlavnou stanicou padli troleje, čo spôsobilo kolaps vlakovej dopravy. Cestujúci do noci čakali na spoj, ktorých meškanie sa len navyšovalo. Dopravu nakoniec obnovili až o pol siedmej ráno. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy