Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Považie oživuje zbrojársku výrobu. Zamestnať chcú 800 ľudí
Zdielať na

Považie oživuje zbrojársku výrobu. Zamestnať chcú 800 ľudí

DUBNICA NAD VÁHOM / Dubnica nad Váhom úspešne oživuje v porevolučných rokoch upadajúcu zbrojársku výrobu. V najbližšom období v tomto meste zamestnajú ďalších 800 ľudí, ktorí sa budú podieľať najmä na dodávkach pre naše ozbrojené sily.

"Chytáme druhý dych," uviedol riaditeľ DMD Group, Vladimír Ďuriš. Štátne zbrojárske podniky na Považí sa konečne dostali do plusu. Ich tržby vzrástli za posledné dva roky o 100 percent. Minister im prisľúbil ďalšie zákazky.

"V období rokov do 2020 až 2022 bude realizovaných 25 modelov Zuzana 2, modernizovaných delostreleckých systémov, v hodnote celkovo do 175 miliónov eur," uviedol minister obrany Peter Gajdoš. 

"Kdekoľvek ju prezentujeme v zahraničí, tak nám špičkoví generáli gratulujú, že takú v úvodzovkách beštiu, ktorú sme dokázali vyvinúť a udržať vo vývoji od 80. rokov, vo svete nevideli," pochválil našu výrobu generálny tajomník služobného úradu Ján Hoľko. 

Veľké nádeje vkladá naša armáda do tohto bojového obrneného vozidla 8x8. "Je historicky prvé vozidlo, ktoré bolo vyvinuté za samostatnosti Slovenska," dodal Hoľko. Jeho vývoj dopadol na výbornú a vyrábať by ho mali rovnako aj na Považí. "Bude zabezpečených 88 bojových obrnených vozidiel v celkovej hodnote 417 miliónov eur," prezradil Gajdoš. 

V najbližších rokoch budú mať teda zbrojári roboty dosť. Zamestnať plánujú okolo 800 ľudí

Pozrite si súvisiacu reportáž o obnovení zbrojárstva: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy