Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zákaz šoférovať auto sa vzťahuje na Maďarsko, na Slovensku Rezešová jazdiť môže
Zdielať na

Zákaz šoférovať auto sa vzťahuje na Maďarsko, na Slovensku Rezešová jazdiť môže

KOŠICE / Eva Rezešová Varholíková sa po návrate domov možno nebude musieť nechať voziť a opäť bude môcť sadnúť za volant vozidla.

Ako upozornil košický Korzár, rozsudok maďarského súdu, ktorý jej na dobu osem rokov zakazuje viezť motorové vozidlá, sa vzťahuje na územie Maďarska. Televízii JOJ to potvrdila hovorkyňa maďarskej prokuratúry. Žena odsúdená za spôsobenie smrteľnej havárie pod vplyvom alkoholu by teda teoreticky na Slovensku šoférovať mohla.

"Vodičský preukaz páchateľky jej bol v priebehu vyšetrovania odňatý a doklad bol zaslaný slovenskému úradu, ktorý ho vystavil. Pokiaľ by páchateľ počas trvania zákazu vedenia motorových vozidiel viedol vozidlo v Maďarsku, tak by tým spáchal priestupok," informuje hovorkyňa hlavnej prokurátorky v Budapešti Csilla Gyugyi. 

Dvadsiatehoprvého augusta roku 2012 Eva Varholíková narazila vo vysokej rýchlosti na diaľnici M3 do osobného automobilu značky Fiat Punto, ktoré následne začalo horieť. Eve Varholíkovej polícia namerala v krvi 1,5 promile alkoholu. Pri nehode umreli traja ľudia a štvrtá obeť neprežila prevoz do nemocnice. Po dvojročnom súde, kde sa rodina odsúdenej snažila jej trest čo najviac znížiť, ju maďarský súd poslal za mreže na 9 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy