Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrť otca štyroch detí. Jeleňovi sa nevyhol
Zdielať na

Smrť otca štyroch detí. Jeleňovi sa nevyhol

SPIŠSKÁ BELÁ / Pri zrážke 46-ročného motorkára s jeleňom zahynul otec štyroch detí z Vyšných Ružbách (okr. Stará Ľubovňa).

Štyridsaťpäťročný Karol išiel z prace domov cestou vo štvrtok okolo 7 hodiny večer. Podľa známych chodil na motorke často a zodpovedne. Udialo sa ale niečo, čo sa na ceste len tak často nevidí. Z kríkov vybehol statný jeleň, a potom sa už začal boj o motorkárov život.

"Po príchode na miesto, mu už zdravotnícky záchranári poskytovali prvú pomoc," informuje veliteľ zásahu Roman Hovaňák. Záchranári sa ale z miesta havárie pobrali preč s prázdnou sanitkou. Nehoda skončila veľmi tragicky a jej obeťou je otec štyroch detí.

"Štyridsaťpäťročný vodič Karol z Vyšných Ružbách,viedol motocykel značky Honda, pričom mu do jazdnej dráhy náhle vbehla lesná zver. Došlo k zrážke, vodič pri páde motocykla stratil prilbu. Karol pri dopravnej nehode utrpel devastačné poranenia nezlučiteľné so životom," informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová.

Skúsený zoológ krútil nad tragédiou hlavou. Pri pohľade na veľkého jeleňa mu je ale jasné, prečo sa to skončilo takou obrovskou tragédiou. "Patrí medzi tie statnejšie, odhadujem že nejakých 150 kíl mohol mať, bohužiaľ, v zlom čase, na zlom mieste sa ocitne človek," hovorí zoológ Jozef Hybler. 

Zoológ varuje, začína sa jelenia ruja a lesná zver dokáže prekvapiť aj na miestach, kde by ste ju za normálnych okolností vôbec nečakali.

Koncom  júna skočil jeleň pred motorkára v obci Hybe. Tento príbeh sa ale neskončil tragicky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy