Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Sexuálny styk v centre mesta počas dňa. Muž zostal ležať na tráve
Zdielať na

Sexuálny styk v centre mesta počas dňa. Muž zostal ležať na tráve

BRATISLAVA / Bratislavčania, ktorí v utorok popoludní prechádzali cez Kamenné námestie, neveriacky krútili hlavami a radšej zatvárali oči. Počas dňa na trávniku praktizovali sexuálny styk dvaja muži. Potom ale vysvitlo, že pohlavný styk nemusel byť pre jedného z bezdomovcov dobrovoľný.

Matej Štrbák, novinár z bratislavských novín, prišiel v utorok o tretej na Kamenné námestie kvôli inej reportáži. Neveriacky sa ale musel prizerať pohlavnému aktu dvoch osôb na trávniku. "Bolo to naozaj také nepríjemné, že ľudia sa zastavovali, neveriacky krútili hlavami, chodili tam ľudia s malými deťmi, a tak som sa to rozhodol riešiť. Privolal som mestskú políciu,"  povedal novinár Matej Štrbák. 

Pohlavný styk ukončil párik bezdomovcov tesne predtým, ako prišla hliadka mestských policajtov. Na mieste už našli len jedného z dvojice. "Prišli sme k tomu, čo tam zostal, tak sa ukázalo, že sa nehýbe, ale nakoniec sa tomu policajtovi podarilo ho prebrať. Chvíľu sa s ním rozprával," opisoval situáciu Matej. "Muž bol zranený, preto sme na miesto chceli privolať rýchlu lekársku pomoc, to však tento muž odmietol," vyjadril sa hovorca mestskej polície Peter Pleva. 



Bezdomovec, ktorý ostal ležať na tráve, pravdepodobne počas celého pohlavného styku nebol pri vedomí. Mestskí policajti preto zisťovali, či sa nestal obeťou sexuálneho zneužitia. "Ťažko posúdiť, či tu bol spáchaný tento trestný čin alebo nebol, ak by bol spáchaný, mužovi bolo navrhnuté, aby na najbližšom policajnom oddelení podal trestné oznámenie," pokračoval Pleva. 

Problém bol v tom, že bezdomovec s hliadkou skoro vôbec nekomunikoval a druhého aktéra sa im už nájsť nepodarilo. Podľa novinára Mateja nedobrovoľné sexuálne styky medzi bezdomovcami asi nie sú ničím výnimočným. "My keď sme predtým robili reportáž medzi týmito ľuďmi, tam sa zdá, že je to medzi nimi bežné. Jeden keď si líhal spať, tak hovoril druhému, že ak by ma niekto v noci obťažoval, alebo išiel znásilňovať, tak ma zobuď. U nich je to asi bohužiaľ taká drsná realita," skonštatoval. 

Ak by policajti pristihli dvojicu priamo pri čine, hrozilo by im možno aj trestné stíhanie. "Možno hovoriť o viacerých protiprávnych konaniach, výtržníctvo, sexuálne obťažovanie, ale teda aj budenie verejného pohoršenia," dodal hovorca mestskej polície Pleva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy