Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík (20), ktorý s mačetou napadol matku, je vo väzbe
Zdielať na

Mladík (20), ktorý s mačetou napadol matku, je vo väzbe

KOŠICE / Súd v stredu rozhodoval o osude 20-ročného mladíka, ktorý v pondelok večer napadol svoju matku mačetou a spôsobil jej brutálne zranenia. Na rozsudok si muž počká vo väzbe. Žena je stále v umelom spánku po vážnej operácii hlavy.

"​Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach už obvinil 20-ročného Košičana z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

​V stredu sa konalo aj pojednávanie, na ktorom sudca vyhovel návrhu na vzatie do väzby z dôvodu, aby nepokračoval v trestnej činnosti, prípadne, aby nedokončil čin. Na mieste voči rozhodnutiu sťažnosť nepodal. 

Nič si nepamätá 

Pred policajtmi aj pred súdom tvrdil, že si nič z tej noci ani samotného skutku nepamätá. Obvinému Dušanovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody až na doživotie

Motív jeho ohavného činu tak zostáva nejasný. Jeho mama Anna podstúpila operáciu, po ktorej je stále v umelom spánku. Najzávažnejším bolo zranenie hlavy, a to sečná rana do lebky dlhá až 10 cm. Po útoku vlastného syna bude mať zrejme trvalé následky.

Brutálny útok

K incidentu došlo v pondelok v noci na Košťovej ulici. "Podľa doterajších zistení 20-ročný páchateľ spôsobil mačetou 42-ročnej žene, s ktorou je v príbuzenskom vzťahu, sečné rany na rôznych častiach tela," informuje policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Privolaná hliadka na mieste okamžite začala s úkonmi na zastavenie krvácania a stabilizovania životných funkcií až do príchodu záchranárov. 

K útoku došlo v paneláku na prvom poschodí.  Motív, prečo syn napadol mamu, nie je známy. Susedia však tvrdia, že ide o problémového chlapca, z ktorého mali už dlho strach. "No je to tragédia, to sa dalo očakávať, lebo ten chlapec nebol celkom pri rozume, zdá sa mi, že drogoval a že toto ho stiahlo, neviem," prezradila suseda. Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy