Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Noční Vlci sú neželaní aj mimo EÚ. Ich odporcovia poslali vláde list
Zdielať na

Noční Vlci sú neželaní aj mimo EÚ. Ich odporcovia poslali vláde list

BRATISLAVA / Organizátori akcie Pohľadnica vlkom v piatok odoslali pohľadnicu so sprievodným listom vrcholným politickým predstaviteľom . Žiadajú prísnejší prístup slovenskej vlády a úradov voči takzvaným "Nočným Vlkom" - motorkárskemu gangu. Heslo na pohľadnici malo hovoriť za všetko.

Organizátori akcie Pohľadnica vlkom sa činili. "Nevítali sme vás tu v 1968, nechceme vás tu ani v roku 2018," - pohľadnicu s takýmto heslom a so sprievodným listom, ktorý žiada dôraznejší prístup slovenskej vlády a úradov voči kontroverznému ruskému motorkárskemu gangu "Noční Vlci" v piatok symbolicky odoslali vrcholným politickým predstaviteľom. 

Viacerí "Noční vlci", ktorí majú blízko k ruskému prezidentovi Putinovi, sú na zozname neželaných osôb v Európskej únii, USA či v Kanade. Oficiálne európske sídlo si len nedávno založili práve na Slovensku, v Dolnej Krupej, na pozemku podnikateľa Jozefa Hambáleka. 

"Boli by sme radi, keby zástupcovia verejnosti na základe tejto výzvy konali a vyslali jasný signál o tom, že takýto motorkársky gang na Slovensku v roku 2018 nemá miest," vyjadril sa zakladateľ iniciatívy Pohľadnica vlkom Rastislav Kalnovič. 

"To, že Noční vlci sú neformálnou súčasťou administratívy prezidenta Putina je verejným tajomstvom. Akcia je symbolická, zároveň si pripomíname vpád vojsk varšavskej zmluvy pod velením Moskvy, nechceli sme tu vtedy tých ľudí, nechceme ich ani teraz," povedal Jaroslav Naď, bezpečnostný analytik SSPI. 

Dôkazom je aj nasledujúce video týchto "propagátorov" ruského režimu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy