Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vyšetrovanie smrti Jána Kuciaka prešlo policajným auditom
Zdielať na

Vyšetrovanie smrti Jána Kuciaka prešlo policajným auditom

BRATISLAVA / Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky prešlo interným policajným auditom. Nariadil ho nový policajný prezident Milan Lučanský, hneď po nástupe do svojej funkcie.

"Objasnenie tejto vraždy patrí určite medzi naše priority. Dám spraviť audit, a to nie len materiálno-technický. Budem chcieť vedieť, akí ľudia na tom pracujú, ako pracujú, aký je štýl riadenia a práce a podobne," povedal Milan Lučanský 5.júna pre SME.sk. Od smrti novinára Ján Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej uplynulo už takmer 5 mesiacov. Verejnosť a aj rodina obetí vie o prípade stále veľmi málo. Podľa informácií z prostredia samotného vyšetrovania, keďže to prebieha pod mimoriadnym informačným embargom, sa podarilo zistiť, že v rámci celého tímu aj vyšetrovania už skončil audit, o ktorom hovoril prezident policajného zboru Milan Lučanský. 

Na základe výsledkov auditu tak podľa oficiálnej policajnej správy dôjde k prerozdeleniu práce vo vnútri vyšetrovacieho tímu.

"Audit súvisel s technicko-organizačným zabezpečením tímu, teda aby bola ich práca zabezpečená efektívne, aby mali dostatok ľudí, prostriedkov. Čo sa týka personálnych otázok, tam to súviselo s tým, aby bola práca prerozdelená na jednotlivých členov tímu podľa toho, z akých expozitúr tam začlenení sú," informuje hovorca prezídia Michal Slivka. 

O vyšetrovaní tejto vraždy stále platí to, že polícia, ako aj prokuratúra, ktorá dozoruje toto vyšetrovanie sa nevyjadruje.

Podľa informácií TV JOJ by mali byť do vyšetrovacieho tímu doplnení ešte ďalší špecialisti, ktorí by sa mali sústrediť výhradne na prípad Kuciak Kušnírová. Zintentzívniť svoju prácu by mali a medzinárodní experti. "Prezident PZ sa tiež minulý týždeň stretol s riaditeľkou Europolu a požiadal ju o zefektívnenie technického zabezpečenia," dodáva Slivka. 

O tom, či v samotnom vyšetrovaní nastal posun, polícia neinformuje. A zo strany špeciálnej prokuratúry aj naďalej platí doterajšie stanovisko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy