Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sú talentovaní, plní vedomostí a rozhodnutí pomáhať. Pozrite sa na inovatívne projekty mladých Slovákov
Zdielať na

Sú talentovaní, plní vedomostí a rozhodnutí pomáhať. Pozrite sa na inovatívne projekty mladých Slovákov

BRATISLAVA / Sú mladí, talentovaní a v budúcnosti o nich ešte budeme počuť. Stačí, aby im k vedomostiam bol dopriaty aj kus šťastia. Hovorím o mladých startupistoch, ktorých inovatívne nápady dostávajú reálnu podobu. Tie najlepšie dnes ocenili v Bratislave.

Martin Pekarčík. Študent druhého ročníka lekárskej fakulty Univerzity Komenského. Svojim nápadom chce pomáhať najmä humantitárnym lekárom. Alebo v štúdiu, svojim kolegom - medikom. "Náš startup je prístroj, ktorý dokáže monitorovať fyziologické funkcie tela," povedal Martin Pekarčík. 

Nora Belíová je študentka práva. S priateľom fyzioterapeutom vyvíjajú aplikáciu, ktorá by dokázala diagnostikovať problémy chrbtice a v spolupráci s odborníkmi stanoviť liečbu.  "Teraz je našim cieľom preraziť na Slovensko, aby si ľudia sťahovali aplikáciu," prezradila. Toto sú len dva príklady za všetky startupy, ktoré odborná komisia vybrala ako tie najlepšie.

Čakateľov na úspech je však stále mnoho. "Bolo prihlásených 68 študentov a z nich sme vybrali 5 finalistov, teda víťazov," vyjadril sa Marián Meško organizátor Slovak University STARTUP CUP 2018. Študenti okrem medicíny prinášali a prinášajú riešenia v rozličných oblastiach. Stavebníctve, životnom prostredí, či dokonca v psychológii. Zhmotnené myšlienky, ktoré posúvajú dopredu nie len ich samých, ale v budúcnosti možno aj samotné ľudstvo.

Úspešný startupista Tomáš Brngál hovorí, že okrem nápadu musí byť jeho autor zanietený pre dobrú vec.  Ani to však ešte nemusí stačiť.V dnešnej dobe marketingovej, prináša dobre skĺbený nápad a premyslená marketingová stratégia zaručený úspech.  

O najúspešnejšom slovenskom startupe roku 2018 sa určite bude hovoriť už o pár mesiacov aj vo svete. A to na celosvetovej prehliadke začínajúcich podnikateľov v dánskej Kodani. 

Pozrite si archívnu reportáž o slovenských vedcoch, ktorí vyriešili problém s plastom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy