Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Netradičný záver schôdze v NR SR. Poslanci pred prázdninami hlasovali o týchto novelách
Zdielať na

Netradičný záver schôdze v NR SR. Poslanci pred prázdninami hlasovali o týchto novelách

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Júnová schôdza parlamentu má netradičný záver. Hoci poslanci prebrali všetky body programu už v piatok, hlasovala sa až v pondelok.

Už predtým sa dohodli, že hlasovať budú až v pondelok od 17. 00 hodiny, a tak sa do Národnej rady museli vrátiť. Niektorí poslanci ale neboli nadšení, že sa do Národnej rady museli vrátiť v pondelok podvečer. Týkalo sa to najmä poslancov zo vzdialenejších miest od Bratislavy. Plánovaný začiatok bol o sedemnástej poobede, no podľa slov reportéra Petra Petrusa, sa meškalo. No za 20 minút mali všetko vybavené.

V parlamente sa tak hlasuje o viacerých novelách zákonov. Spornú novelu zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov poslanci presunuli na jeseň a potom už hlasovaním napríklad obmedzili používanie zábavnej pyrotechniky. Po jednom hlasovaní dokonca zaznel aj potlesk. A to, keď do druhého čítania prešiel opozičný návrh o podpore obnoviteľných zdrojov energie, zjednodušene nazývaný biomasaker. "Jedná sa o to, aby sa neštiepkovalo a nepálilo naozaj kvalitné drevo, ktoré môžeme použiť v inom priemysle, alebo ho môžeme nechať v lese rásť ako stromy," povedal poslanec za SaS Karol Galek. 

K tomuto rozhodnutie mohlo prispieť aj to, že pred parlamentom sa zhromaždili ľudia, ktorí schválenie zákona podporujú. Medzi tými opozičnými návrhmi, ktoré neprešli, bol aj návrh, aby sa pamätnými dňami stali 21. augusta, teda začiatok okupácie Československa. A deň 21. júna, kedy v 91. roku konečne ruské okupačné vojská z našej vlasti odtiahli.

Po pondelňajšom hlasovaní by ale mali začať už takzvané parlamentné prázdniny. Ďalšia schôdza je naplánovaná až na 11. septembra. Avšak nie je vylúčené, že by sa konala aj mimoriadna schôdza, pretože na politickej scéne sa môže počas 2 mesiacoch udiať čokoľvek. Naposledy parlamentné prázdniny totiž prerušila správa z SNS, že Andrej Danko vypovedá koaličnú zmluvu.  

Pozrite si archívnu reportáž ako v parlamente hovorili o dôchodkovom strope: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy