Novinky - 24.06.2018 20:32

Triatlonisti otestovali novú trať s atraktívnym prejazdom uzavretou Pezinskou Babou

Martina Karasová Autor: Martina Karasová, redakcia/EM | Zdroj: noviny.sk/TV JOJ

V malebnom prostredí Malých Karpát pri obci Lozorno sa športovci pripravovali už na 3. ročník Karpatského triatlonu. Na štarte sa stretli nielen profesionálni športovci, ale aj hobby triatlonisti. Pretekárov na trati čakalo 1200 metrov plávania, 60 kilometrov na bicykli a 12 kilometrovbehu. Miestna vodná priehrada slúžila nielen na plávanie. Dvanásť kilometrov behu na dvoch šesť kilometrových okruhoch absolvovali pretekári v krásnom lesnom prostredí okolo vodnej plochy. "Majú strašne radi Pezinskú Babu a veľakrát sa nedostanú tak, aby jazdili v uzavretej premávke a preto práve táto oblasť bola našim cieľom," uviedol organizátor Peter Pukalovič. "Na Slovensku žiadne preteky nemajú takýto profil, ešte je to aj bezhákové, takže každý si ide za seba a je tu super prostredie," povedala víťazka v ženskej kategórii Danka Ignačáková.

So štartovným číslom jeden sa symbolicky na štart postavil František Kubínek z Českej republiky, víťaz oboch doterajších ročníkov. Tentokrát však iba povzbudzoval svojich kolegov, keďže po ťažkej autonehode zápasí momentálne na inom ako triatlonovom poli. "V pondelok a štvrtok chodím plávať a jazdím na trenažéri," povedal František. 

Organizátori triatlonu Frantovi venovali 1 111 eur na rehabilitáciu, aby sa čím skôr vrátil do triatlonovej rodiny. "Každému chýba, pretože je to stabilný člen zostavy. Je to triatlonista, ktorý inšpiruje a motivuje druhých a aj mňa," dodal Filip Šebo.

Martina Karasová

Martina Karasová

Viac článkov od autora