Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
VIDEO: Slovensko je pod vodou. Elektrinu nemá viac ako 4 500 domácností
Zdielať na

VIDEO: Slovensko je pod vodou. Elektrinu nemá viac ako 4 500 domácností

BRATISLAVA / Búrky na celom Slovensku skomplikovali dopravu. Na niektorých miestach zaplavila voda cestu, odkvapy nestíhali a ľudia hlásili aj krúpy. Slovenský hydrometeorologický ústav už skôr vydal výstrahu druhého stupňa pre celé západné Slovensko. Pre okres Nitra platila dokonca najvyššia výstraha pred búrkami.

Meteorológovia už skoršie vydali výstrahy pre celé západné Slovensko. Pre okres Nitra platila dokonca najvyššia výstraha pred búrkami. Počasie sa predpovede držalo do bodky. Postupne začali vychádzať prvé správy. 

Okolo 21:30 je stále neprejazdná Račianska ulica na úrovni Gaštanového hájika v oboch jazdných smeroch. Obchádzka je možná cez Vajnorskú ulicu. Uzavretý je aj podjazd na Ružinovskej ulici pod Bajkalskou ulicou a takisto podjazd na Gagarinovej ulici. Podjazd na Bajkalskej ulici pod Prievozskou ulicou je prejazdný len čiastočne. Neprejazdná je Lazaretská ulica od Špitálskej ulice. Na križovatkách ulíc Bajkalská – Vajnorská a Bajkalská – Trnavská je nefunkčná svetelná signalizácia.

Z uvedeného dôvodu vodičov vyzývame, aby sa vyhli uvedeným úsekom, resp. zvážili cestu motorovým vozidlom pokiaľ to nie je nevyhnutné.

V súvislosti s mohutným prívalovým dažďom je situácia najkritickejšia v hlavnom meste. Prijatých bolo niekoľko desiatok hovorov, situácia si vyžiadala takmer 180 výjazdov k zatopeným cestám a priestorom v Bratislave. Pri takmer 80 výjazdoch zasahujú aj hasiči v Trnavskom kraji, a to najmä v Dunajskej Strede, Senici a Galante. Do dvoch najpostihnutejších krajov prichádzajú na pomoc dobrovoľní hasiči, príslušníci zo záchranných brigád hasičského zboru a hasiči z iných krajov. Okolo ôsmej hodiny večer sa situácia v hlavnom meste mierne upokojila. Počet výjazdov hasičov nenarastá.
Silná búrka spôsobila v Bratislave viaceré škody a výpadok elektrickej energie vo viac ako 4 500 domácnostiach. Spoločnosť Západoslovenská energetika preto vyhlásila dokonca mimoriadny stav. Tí, čo sú bez prúdu, musia byť trpezliví. Na odstránení poruchy sa intenzívne pracuje. "Západoslovenská distribučná sťahuje pracovníkov do pohotovosti a aj napriek zlému počasiu sú v teréne a pracujú na tom, aby boli dodávky elektrickej energie obnovené, čo najskôr," uviedla hovorkyňa Západoslovenskej energetickej spoločnosti Michaela Dobošová.

Pohľady z okien budú nepríjemné najmä pre vodičov. V Bratislave sú miesta, kde sú autá na parkoviskách ponorená do polovice vo vode. 

Na juhozápade Slovenska sa vytvorilo rozsiahle pásmo zrážok, pričom na jeho južnej strane stále vznikajú nové búrky, konkrétne na juhu Bratislavského a Trnavského kraja. V oblasti už lokálne spadlo veľké množstvo zrážok, ktoré výrazne komplikujú situáciu, napríklad na stanici Koliba namerali už 45 mm a stanica Jakubov udáva až 61 mm zrážok. Južne od Bratislavy vznikajú nové prehánky a búrky, situácia teda ešte bude pretrvávať aj v najbližšom období.

V Nitre padali krúpy, po ktorých to na ceste vyzerá ako po výdatnej snehovej nádielke. 

V Bratislavskom Ružinove boli niektoré časti ciest úplne pod vodou. 

Štáb TV JOJ natočil cestu smerom na Kolibu v hlavnom meste. Voda prúdom tiekla dole: 

V podchode na Prievozskej ulici stoja autá, podchod je zaplavený. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy