Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti vyšlú do hlavného mesta viac hliadok. Pribudnú aj psy
Zdielať na

Policajti vyšlú do hlavného mesta viac hliadok. Pribudnú aj psy

BRATISLAVA / Po incidente, ktorý sa odohral minulý týždeň na Obchodnej ulici v Bratislave, v pondelok ministerka vnútra Denisa Saková a primátor mesta Ivo Nesrovnal povedal, že hlavné mesto musí zostať bezpečným miestom a mestom.

"Policajti postupovali správne a rýchlo. Po prvé, hneď po príchode na miesto, poskytli prvú pomoc. Aj napriek tejto snahe sa nepodarilo Filipínca zachrániť. Po druhé, obvinený bol zadržaný do niekoľkých minút po incidente. Policajných funkcionárov som vyzvala na posilnenie hliadok v Bratislave, aby sa občania a turisti cítili bezpečne," povedala na tlačovej konferencii ministerka Saková. 

"Nesmieme dopustiť, aby boli ľudia zabíjaní v uliciach Bratislavy. Stal sa ohavný čin a my musíme konať. Preto som zvolal toto stretnutie s cieľom prijať opatrenia a podporiť bezpečnostné opatrenia. Chcem povzbudiť ľudí, aby sa nebáli pomáhať slabším, aby sme čelili extrémizmu a xenofóbii, Bratislava musí zostať tolerantným mestom a miestom," dodal primátor Ivo Nesrovnal.

Podľa slov bratislavského krajského policajného riaditeľa Csabu Faraga bude navýšený počet policajtov do výkonu služby. "Budú vyslaní policajti, policajti so psami, aby občan mal pocit bezpečia," povedal Farago.

​V sobotu 26. mája v skorých ranných hodinách došlo na Obchodnej ulici v Bratislave k incidentu medzi dvoma mužmi, ktorý sa skončil fyzickým napadnutím jedného z nich, Filipínčana Henryho Johna Seraficu Acordu. Ten podľa medializovaných informácií bránil dve ženy, ktoré obťažoval 28-ročný Juraj H. z Dunajskej Stredy. Napadnutý muž utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho okamžitý prevoz do nemocnice. Napadnutý Filipínčan následkom zranení v nemocnici zomrel. Policajný vyšetrovateľ prekvalifikoval vec na zločin zabitia. V prípade dokázania viny hrozí Jurajovi H. trest sedem až 12 rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy