Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajný prezident Lučanský: Chcel by som, aby bola polícia profesionálna
Zdielať na

Policajný prezident Lučanský: Chcel by som, aby bola polícia profesionálna

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prvým júnom končí na poste prezidenta policajného zboru Tibor Gašpar a na jeho miesto zasadne nový šéf policajtov Milan Lučanský. Ten sa v piatok svojim kolegom, podriadeným i občanom Slovenska predstavil prostredníctvom policajného účtu na sociálnej sieti.

"Moja história v policajnom zbore je dlhá, celý čas som pracoval na úrovni kriminálnej polície, kde som riešil tie najzávažnejšie kauzy, ktoré traumatizovali nielen Slovensko, ale aj okolité krajiny," uviedol nový prezident policajného zboru Milan Lučanský s tým, že išlo predovšetkým o nárast organizovaného zločinu alebo prienik zahraničných organizovaných skupín na naše územie. "Organizované skupiny, ktoré sme riešili, boli naprieč celým Slovenskom. Začínali sme v Bratislave, jedna z prvých vecí, ktoré sme riešili, boli skupiny okolo sýkorovcov," povedal.

"Boli to skupiny na východnom Slovensku, na strednom Slovensku okolo Ivana a Karola Mella, ktorú si myslím, že sa nám takisto podarilo úspešne rozložiť, respektíve potlačiť ich aktivity," zdôraznil. Výsledkom podľa nového policajného prezidenta je, že sa zamedzilo prípadom demonštrácie sily takýchto skupín na verejnosti, ako sú napríklad výbuchy, streľba, nájomné vraždy alebo platenie výpalného. Lučanský dodal, že si želá, aby polícia pod jeho vedením bola profesionálna a konala na základe zákonov a ústavy.

Nový policajný prezident chce, aby bola polícia predovšetkým profesionálna, a aby postupovala v zmysle platných zákonov. 

Ministerka vnútra Denisa Saková v stredu oznámila, že novým prezidentom Policajného zboru SR od 1. júna bude doterajší šéf policajnej inšpekcie Milan Lučanský. Okrem neho vymenovala aj nových policajných viceprezidentov, respektíve viceprezidentku a viceprezidenta. Prvýkrát v histórii Slovenska sa totiž viceprezidentkou policajného zboru stala žena.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy