Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pellegrini a Danko si zaspomínali na detské časy. Pozrite sa ako
Zdielať na

Pellegrini a Danko si zaspomínali na detské časy. Pozrite sa ako

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Aj deti majú svoj medzinárodný sviatok. A práve k nemu sa vyjadrili aj samotný premiér Peter Pellegrini a predseda Národnej rady Andrej Danko. Okrem svojich spomienok na detstvo si na sociálnej sieti, uctili dieťa ako zázračnú bytosť.

Ako prvý sa k Medzinárodnému dňu detí vyjadril na svojom facebooku predseda NR SR Andrej Danko. Vo svojom statuse pripomenul, že deti treba chrániť, milovať a robiť im radosť za každých okolností. "Dnešný deň patrí našim najkrehkejším ratolestiam. Či majú naše deti rok, 10, alebo 18, stále budú našimi láskami. Nezabudnime im preto spraviť dnešok výnimočným. Zároveň nech tento deň slúži aj na uvedomenie si, že dieťa nie je len krehká bytosť, ktorú treba chrániť, ale aj osoba s právom na výchovu, zdravotné zabezpečenie a ochranu bez ohľadu na miesto, kde na svete sa narodilo. Dieťa má právo zabávať sa, učiť sa a vyjadrovať sa. Preto im venujme extra pozornosť a lásku nie len dnes, nech je pre nich každý deň tým najkrajším v živote," uviedol vo svojom príspevku, na ktorý pozitívne reagovalo niekoľko Slovákov.  

Na svojom profile si zaspomínal na detské časy aj samotný predseda vlády Peter Pellegrini. "Čím ste chceli byť vy, keď ste boli deťmi? Veľmi rád spomínam na tie časy, keď som ešte ani netušil, čo budem v živote robiť. Tu som mal asi jeden rok a vraj som sa už vtedy stále usmieval. Kiežby nám všetkým táto schopnosť detí úprimne sa usmievať vydržala po celý život!", uverejnil na svojom facebooku, pričom na jeho otázku okamžite verejnosť zareagovala. Chladní nezostali ani pri komentovaní malého Pellegriniho.  

Facebook


Pozrite si rozhovor ako osláviť deň detí 2018: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy