Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Bratislava bude už o pár dní jedným z najstráženejších miest na svete
Zdielať na

Bratislava bude už o pár dní jedným z najstráženejších miest na svete

BRATISLAVA / Už o týždeň bude Bratislava jedným z najstráženejších miest sveta. Bude sa tu konať ďalší Globsec - svetová konferencia o bezpečnosti. V našom hlavnom meste sa stretnú svetové špičky.

Na konferencii bude 140 rečníkov a ďalšie stovky hostí. Už tradične bude fórum v priestoroch hotela na nábreží Dunaja. Práve v jeho okolí budú sprísnené bezpečnostné opatrenia. Róbert Vass, prezident konferencie GLOBSEC vraví: "Máme tam niekoľko prezidentov, premiérov, šéfov medzinárodných organizácií." Klimatické zmeny, umelá inteligencia, kryptomeny a kybernetická bezpečnosť. To je len niekoľko základných okruhov tém, o ktorých budú účastníci konferencie diskutovať.

Tak ako podobné fóra v zahraničí aj toto slovenské ponúkne vlastný pohľad na dianie v spoločnosti. Organizátori mu dali názov Megatrendy 2018. "Po prvýkrát aj my zverejňujeme našu vlastnú správu o najväčších trendoch v medzinárodnej politike a o týchto trendoch budeme aj diskutovať na konferencii," dodáva Róbert Vass. Tento ročník má byť najväčší v doterajšej histórii. Naplánované sú tri súbežné programy v rôznych sieňach a 40 sprievodných podujatí. Na Slovensko práve pre toto fórum príde asi 150 novinárov z viac ako 60tich krajín.

Pozrite si rozhovor o vlaňajšom ročníku konferencie Globsec:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy