Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Susedský spor o kozy prerástol do trestného oznámenia
Zdielať na

Susedský spor o kozy prerástol do trestného oznámenia

BUDMERICE / Do kuriózneho trestného oznámenia prerástol jeden obyčajný susedský spor v Budmericiach. Na začiatku boli kozy, ktoré sa začali pásť na cudzom pozemku. Jeho majiteľ ho chcel brániť a umiestnil na pozemok oznamy o údajnej deratizácii. A v tej chvíli už do celého prípadu vstúpila polícia.

Kuriózny prípad riešila polícia v obci Budmerice (okres Pezinok) Problém bol, že kozy prešli do súkromných záhrad, kde spásali aj to, čo si tam ľudia zasadili. "Oni nezožerú trávu, oni zožerú len plodiny, ktoré sú pre nás, ako mrkvu, všetko by zožrali," vraví nahnevaný sused, Marián Michalik. Situáciu sa rozhodol riešiť po svojom. Umiestnil na záhradu tabuľu s nápisom "Na pozemku sa postrekuje. nebezpečenstvo otravy!" alebo "Pozor, na pozemku prebieha deratizácia. Uložené návnady". 

"Písal som sťažnosť na obecný úrad, že kozy robia zle, písal som veterinárom a 10. 3. tu bola polícia," pokračuje Michalik. Ale ani tí mu veľmi nepomohli. "Policajti mi povedali, či mi záleží na jednej mrkve. Ale keď mi zožerú ďatelinu, čo potrebujem ja kŕmiť a pôjdem kradnúť,  že ma zbalia. To bola odpoveď 20-ročných chlapcov, čo majú pomáhať a chrániť."

Keďže sa nikde nedovolal pomoci rozhodol sa všetkých postrašiť. Niektorí ľudia sa sťažovali, že suché rožky, ktoré boli na jeho pozemku môžu byť otrávené, tak obecný úrad podal na Michalika trestné oznámenie. Starosta obce sa k veci odmietol vyjadriť. "Zavolali na mňa kriminálku, neoprávnene vstúpili na môj pozemok, ešte mi to musia vysvetliť aj s policajtmi. Vedeli, čí je to pozemok, nezazvonili na ulici, nič som sa nemohol brániť," sťažuje sa Marián. 

So zvieratami toho istého majiteľa majú problémy aj iní Budmeričania. "Na začiatku marca začali behať po vonku na zelené, konkrétne mne na repku a na pšenicu," vraví ďalší poškodený. Majiteľ kôz si ale nemyslí, že jeho zvieratá urobili ľuďom nejaké škody. Vlastníci pozemkov si už s majiteľom zvierat nevedia dať rady. 

Pozrite si archívnu reportáž o problematickom odchyte psov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy