Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pes preliezol kanalizáciou až na Slovensko. Zachraňovať ho museli hasiči
Zdielať na

Pes preliezol kanalizáciou až na Slovensko. Zachraňovať ho museli hasiči

NEDAŠOVA LHOTA / Psa, ktorý uviazol v rúre na hraniciach Česka a Slovenska, zachraňovali v sobotu večer hasiči. Zviera, ktoré už bolo na slovenskej strane kanálu, sa podarilo hasičom dostať von až za pomoci prúdu vody.

Akciu zahájili hasiči Zlínskeho kraja okolo 19:00 večer. "Profesionálny hasiči z Valašských Klobouk a dobrovoľníci z Nedašovy Lhoty zistili, že asi dvojročný pes nie je uväznený v kanáli, ako im najprv ohlásili, ale v kanalizačnej plastovej rúre s priemerom asi 40 centimetrov a nemohol sa dostať von,"  uviedol hovorca hasičov. 

Pes bol už podľa neho asi 50 metrov na území Slovenska, udalosť preto ohlásili aj hasičom v Trenčíne, informuje portál novinky.cz.

"Priemer kanalizačnej rúry neumožňoval hasičom vliezť dnu. Snažili sa tak zabrániť ďalšiemu postupu psa do útrob kanalizácie. To sa im podarilo pomocou natlakovanej požiarnej hadice. Nastala potom druhá fáza, a to, ako donútiť psa, aby zaradil spiatočku a zas vyliezol z rúry. To sa nakoniec podarilo s ďalšou natlakovanou požiarnou hadicou väčšieho priemeru," opisoval záchranu hovorca Žemlička s tým, že prúd vody zviera vyhnal von. 

Keď sa pes dostal na slobodu, previnilo vraj utiekol. "Svedomie mu nedalo a nakoniec sa vrátil poďakovať svojim záchrancom," podotkol hovorca. 

Pozrite si archívnu reportáž o dramatickej záchrane psa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy