Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nový odborový zväz polície žaluje ministerstvo. Podľa nich uprednostňuje konkurenciu
Zdielať na

Nový odborový zväz polície žaluje ministerstvo. Podľa nich uprednostňuje konkurenciu

BRATISLAVA / Organizácia Nový odborový zväz polície podala antidiskriminačnú žalobu na Ministerstvo vnútra. Jej predseda tvrdí, že po niekoľkých rokoch neúspešného vyjednávania s ministerstvom už nevideli inú možnosť.

Ministerstvo podľa nich porušuje Ústavu Slovenskej republiky tým, že uprednostňuje jednu policajnú odborovú organizáciu pred druhou, konkurenčnou. Okrem ospravedlnenia žiadajú aj symbolickú sumu 1000 eur, ktorá by ale mala byť zosobnená. Ministerstvo sa zatiaľ k žalobe nevyjadruje. "Ministerstvo vnútra podľa nášho presvedčenia nebolo schopné normálne sebareflexie a rešpektovania Ústavy Slovenskej republiky a zákonov, preto sme podali antidiskriminačnú žalobu, ktorú sme riadne zdôvodnili a doplnili dôkazovými materiálmi," uviedol predseda Nového odborového zväzu polície Vojtech Klučarovský. 

"Veríme, že súd o našej žalobe rozhodne čím skôr a zaviaže Ministerstvo vnútra zdržať sa diskriminačného správania voči našim členom," dodal Klučarovský. 

"Ministerstvo vnútra sa zatiaľ nevie vyjadriť k tomuto problému, pretože nepoznáme obsah žaloby, pretože nám zatiaľ nebola doručená," reagovala hovorkyňa Ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy