Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Farmári reagujú na ponuku ministerky Matečnej: Stretnutie nebude!
Zdielať na

Farmári reagujú na ponuku ministerky Matečnej: Stretnutie nebude!

HANISKA / Približne 80 farmárov sa v utorok stretlo v Haniske pri Košiciach. Reagovali na ponuku premiéra a ministerky Matečnej. Už vo štvrtok na výjazde na východ Slovenska by vraj mali osobne riešiť problémy v poľnohospodárstve. Roľníci hovoria, že na ne upozorňujú už roky.

Tvrdý odkaz dali farmári ministerke pôdohospodárstva Gabriele Matečnej, ktorá sa s nimi chcela vo štvrtok stretnúť, aby si vyjasnili problémy v poľnohospodárstve. "Štvrtkové stretnutie nebude, tak hlasovali farmári vrámci nášho celoslovenského stretnutia." 

"Pokiaľ sa niektorí farmári rozhodli, že neprídu, je nám to ľúto, ale samozrejme rešpektujeme ich rozhodnutie," reagoval na odkaz hovorca ministerstva Michal Feik. 

Farmári totiž majú vážnu výhradu voči oficiálnej pozvánke zo strany ministerstva. Na rokovanie totiž boli prizvané iba štyri osoby zo strany poľnohospodárov. "My chceme, aby predstúpila pred všetkých farmárov a hlavne za prítomnosti médii, aby bolo zdokumentované, čo im bolo sľúbené a čo im bolo povedané a aké chcú mať riešenia," vysvetľuje hovorca poľnohospodárov, Patrik Magdoško. 

Problémom je aj krátka príprava podkladov. Farmári chcú nielen poukázať na problémy ale aj navrhnúť riešenia. "Nie je možne pripraviť sa tak, aby potom pani ministerka povedala, že nerozumieme problematike a nevieme o čom hovoríme," vraví poľnohospodár Jaroslav Janoš. Tento štvrtok sa síce nestretnú ale navrhujú riešenie a to stretnutie o dva týždne, konkrétne na termín 24. až 26. apríl. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy