Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlá situácia na cestách. Vodiči musia jazdiť v protismere
Zdielať na

Zlá situácia na cestách. Vodiči musia jazdiť v protismere

SVIT/KEŽMAROK / Vodiči, ktorí prechádzajú frekventovanou ulicou vo Svite a cez mesto Kežmarok sú rozčúlení pre zlý stav vozoviek. Trápia ich hlboké diery, ktoré poškodzujú autá. V jednom meste s opravou začali, v druhom musia čakať.

Vodiči vo Svite sú zo situácie sklamaní, na cestách sa po zime vytvorili hlboké jamy. "Vodiči na cestách stáli, vchádzali do protismeru a dávali si prednosť. To je niečo neuveriteľné," opísal stav na cestách jeden z obyvateľov Svitu. Situácia bola naozaj zlá. Niekoľko dní museli vodiči na frekventovanej ulici vo svete prechádzať cer jamy hlboké zopár centimetrov. Primátor mesta rozčúleným vodičom rozumie a situácia ho mrzí. Cesta mala byť opravená už pred sviatkami, ale plán nevyšiel. "Problém bol zohnať včas techniku a aj to, aby aj obaľovačky fungovali. Nechceli sme to lepiť takým spôsobom, že jedna diera sa zalepí a druhá vznikne. Snažili sme sa to riešiť radikálne, lebo ten stav bol naozaj zlý," uviedol primátor Svitu, Miroslav Škvarek. 

V Svite sa už po sviatkoch s opravami začalo. Naopak vodiči, ktorí prechádzajú cez Kežmarok také šťastie nemajú a diery musia obchádzať. "Čapy, tlmiče a celá náprava na vozidle trpí," opísal stav vodič z Kežmarku. Situácia je zlá, pretože sa jedná o hlavný ťah na Starú Ľubovňu, čo je veľmi frekventovaná cesta. "Z dôvodu zistenia vád diela počas záručnej doby, ktorá končí v septembri 2018, boli tieto vady reklamované u zhotoviteľa. Nakoľko sa pozimnom období stav povrchu zhoršil, dodávateľ prác bol opätovne vyzvaný na bezodkladné odstránenie vzniknutých porúch," objasnila situáciu hovorkyňa SSC, Lucia Karelová. Dodávateľom prác boli Inžinerske stavby Košice, ktoré sa k celej situácii vyjadrili: "Naše obaľovacie sústavy nie sú cez zimu spustené. Akonáhle to podmienky dovolia, čo sa teraz stalo, spustíme obaľovačky. Už bola obhliadka a v priebehu týždňa alebo dvoch začneme v rámci reklamácie opravné práce na ceste."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy