Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nedajte sa pomýliť jarným počasím. Na víkend zas prituhne
Zdielať na

Nedajte sa pomýliť jarným počasím. Na víkend zas prituhne

BRATISLAVA / Začiatok týždňa bol nádherný slnečný. Aj keď si na teplo rýchlo zvykáme, neodkladajte ešte čižmy a hrubé kabáty, budú sa ešte hodiť.

V stredu bude spočiatku slnečno, ale postupne od západu pribúdanie oblačnosti aj so zrážkami, na západe postupne od asi 800 m aj so snehovými. Denná teplota dosiahne od 6°C na severe po asi 14°C na juhu.

 Vo štvrtok a aj v piatok oblačno až zamračené s prehánkami, s teplotou na juhozápade maximálne do 13, na severe okolo 6°C. Situácia sa začne meniť v sobotu, keď po okraji vysokého tlaku vzduchu nad severom Európy začne prúdiť aj do našej oblasti studený pôvodom arktický vzduch. Ten prinesie silný prepad teploty vzduchu, vrátia sa silné nočné mrazy a aj na juhozápade krajiny sa aspoň na prechodnú dobu vytvorí súvislá snehové pokrývka. 
Sobota oblačná až zamračená, postupne od asi 400-500 m so snežením, veterno. Denná teplota bude 2 až 7°C, na severe od -2 do 2°C. Vietor od severovýchodu do 30, v nárazoch okolo 65 km/h. "Upozorňujeme, že počas dňa sa bude razantne ochladzovať, denné maximá teploty sa budú dosahovať ešte predpoludním," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.  
V nedeľu bude ešte chladnejšie. Noc zo soboty na nedeľu bude zamračená so snežením, s teplotou od -3 do -9, na severe, v dolinách a kotlinách od -10 do -14°C. Cez deň pri snežení a silnom vetre bude maximálne od -8 °C na severe po -1°C na juhu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy