Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Opäť predávajú polikliniku v Tornali
Zdielať na

Opäť predávajú polikliniku v Tornali

Polikliniku v Tornali pôvodne chcelo do prenájmu mesto. Podľa viceprimátora Gyulu Mészárosa však vedenie kraja ponúklo mestu neprijateľné podmienky.

Banskobystrický samosprávny kraj už po tretí raz vyhlásil obchodnú súťaž na predaj polikliniky v Tornali, o ktorú doteraz nebol za stanovených podmienok záujem. Majetok ďalších troch polikliník v Poltári, Fiľakove a Banskej Bystrici už pozná nových majiteľov z predchádzajúcich súťaží. Za predaj polikliník v hodnote viac ako sto miliónov korún už bolo začaté policajné vyšetrovanie pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Polikliniku v Tornali pôvodne chcelo do prenájmu mesto. Podľa viceprimátora Gyulu Mészárosa však vedenie kraja ponúklo mestu neprijateľné podmienky. "Chceli ročný prenájom 1100 korún za meter štvorcový za všetky priestory, vrátanie pivničných," povedal dnes Mészáros ČTK.

Radnica sa zúčastní aj tohto kola súťaže, nie je však ochotná zaplatiť za majetok polikliniky, ocenený znalcom na 15 miliónov korún, viac ako šesť miliónov korún.

Polícia podľa hovorkyne Petry Babulicovej medzičasom prijala trestné oznámenie na vedenie kraja a rozhodla o začatí trestného stíhania pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa. Zatiaľ však nikoho neobvinila.
    

Podľa krajskej poslankyne Tatiany Štulrajterovej vedenie kraja poslancov oklamalo, keď hlasovali o nadbytočnosti majetku polikliník a súhlasili s ich predajom. Župan Milan Murgaš vtedy tvrdil, že polikliniky sú stratové a hrozia im exekúcie. Dnes sa Murgaš proti tvrdeniam poslankyne ohradil.

VIDEO: Čo na to ... ? Ladislav Dubovský, primátor Tornale

Zdielať na

Najčítanejšie správy