Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pomôžte nájsť majiteľa strateného psa. Všade ho odmietli
Zdielať na

Pomôžte nájsť majiteľa strateného psa. Všade ho odmietli

ČASTÁ / Hľadá sa majiteľ psa, ktorý sa našiel v piatok okolo obeda za obcou Častá. Jeho nálezcovia sa rozhodli, že aj napriek odmietaniu zo strany útulku a ďalších, mu ho nájdu. Psík, o ktorého bolo predtým zrejme dobre postarané, však nie je začipovaný. Zisťovali preto, na koho sa majú v takejto situácii obrátiť.

Pes bol nájdený za obcou Častá smer Dubová, kde vyplašene behal po ceste a hrozilo, že ho zrazia autá. Psíka prichýlila na pár dní rodina z Modry, hľadá ale jeho pravého majiteľa. Je väčšieho vzrastu, nemá na sebe obojok, ale podľa nálezcov stále hľadá svojho majiteľa. 

Volajme ho Rex, Bady, Puky, či Max. Jeho skutočné meno totiž netušíme. Maximálne dvojročný psík, ktorý je pravdepodobne krížencom vlčiaka a iného plemena sa posledné dni túlal v pezinskom okrese medzi tými obcami. "Manžel s nim behal po obci Píla, po Častej, či ho niekto nepozná, kontaktovali sme mestskú políciu, kontaktovali sme útulok," hovorí nálezkyňa psa Lenka Belicová.

Mladá mamička urobila so svojim manželom všetko čo v takomto prípade radia aj odborníci: "V prvom rade to musia oznámiť obci alebo mestskej polícii, že majú takéhoto psíka doma, pretože jeho majiteľ ho môže hľadať," povedala predsedkyňa Slobody zvierat Pavla Dugovičová.

"V prípade, že máme túlavého psíka, ktorý má obojok a na obojku registračnú známku, podľa tejto známky dokážeme zistiť majiteľa a toho následne kontaktujeme," vysvetľuje hovorca Mestskej polície Bratislava Peter Pleva. Ak známku nemá, obci či mestu vyplýva zo zákona povinnosť zabezpečiť odchyt takéhoto zvieraťa. Následne veterinár zistí, či psík náhodou nie je začipovaný. Čip ale nemá. 

​V praxi mnohí ľudia túlavého psíka zoberú na čas radšej k sebe domov. Tak ako v tomto prípade. Psík však nemá ani známku ani čip. Mladá rodinka s 5 mesačným bábätkom však už doma dvoch psíkov má a k tomu aj mačku. Aj napriek sympatiám si preto tohto štvornohého tuláka natrvalo nechať nemôžu. "Zatiaľ sa o psíka staráme a uvidíme ako sa vyjadrí obec, kde sme ho našli, budúci týždeň," povedala nálezkyňa. 

"Všetky útulky momentálne bojujú s nedostatkom miesta, ale ak je to nájdený pes, ktorý skutočne im nepatrí, tak ho vieme prevziať aj my," vyjadrila sa Dugovičová. Len v bratislavskej pobočke Slobody zvierat príjmu ročne 2500 odchytených psov. Za celé Slovensko je to približne 7000 tisíc psíkov ročne.

Príbeh psa z Humenného sa skončil šťastne. Veríme, že to tak dopadne aj v tomto prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy