Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sneh zamestnal v okolí Banskej Bystrice všetky záchranné zložky
Zdielať na

Sneh zamestnal v okolí Banskej Bystrice všetky záchranné zložky

BANSKÁ BYSTRICA / Sneženie v piatok ráno zamestnalo všetky záchranárske zložky. V okolí Banskej Bystrice skončili pre šmykľavú vozovku autá prevrátené v priekopách a zranených odvážali do nemocnice. Vodiči opäť podcenili zasnežené cesty a pod nehody sa podpísali šmyky.

Vodička auta podcenila stav vozovky na ceste R1. Tá bola pokrytá vrstvou snehu a vozovka sa poriadne šmýkala. Podľa svedkov, ktorí išli spolu s ňou v kolóne smerom na Zvolen, náhle stratila nad vozidlom kontrolu. Auto prerazilo oplotenie rýchlostnej cesty a zostalo prevrátené na boku. Vodička utrpela zranenie hornej končatiny, záchranári ju prevážali do banskobystrickej nemocnice.

Zhruba v tom istom čase volali hasičov aj k nehode dvoch osobných áut, ktoré sa zrazili neďaleko Vlkanovej. Podľa svedkov vodič modrého Opla nestačil dobrzdiť, keď pred ním idúca dodávka odbočovala na vedľajšiu cestu. S autom prešiel do protismeru, kde nabúral do prichádzajúce vozidla.

Jeho posádka skončila v priekope. Pri nehode sa zranil spolujazdec, aj jeho záchranári odviezli do nemocnice. V okolí Banskej Bystrici od rána husto sneží, najmä vodiči by mali zvýšiť opatrnosť. Na cestách je vrstva snehu, prvé problémy už hlási aj horský priechod Donovaly, ktorý je uzavretý pre nákladnú dopravu nad 10 metrov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy