Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nemocnica vyvodí dôsledky. Skrášľovanie pacientov sa dialo poza chrbát vedenia nemocnice
Zdielať na

Nemocnica vyvodí dôsledky. Skrášľovanie pacientov sa dialo poza chrbát vedenia nemocnice

KOŠICE / Po odhalení neoficiálnych zákrokov na oddelení plastickej chirurgie bez vedomia vedenia košickej nemocnice Louisa Pasteura zrejme nezostane len pri odvolávaní z funkcií. Ako prvá po odhalení kauzy padla hlava primára, ktorý aj naďalej na klinike pracuje, no tým sa prípad nekončí.

Niektorí zdravotníci nielenže môžu prísť o prácu, ale môžu mať problém aj s prokuratúrou, ktorá sa prípadu ujala. Ak sa im preukáže úmysel nelegálne sa obohacovať, hrozia im ďalšie tresty. Samotná nemocnica potvrdila, že zatiaľ prebieha interné vyšetrovanie. Definitívne výsledky aj o škode, ktorá bola nemocnici spôsobená, by mali byť známe o niekoľko týždňov.

Vo štvrtok sa TV JOJ podarilo zistiť, že interné pracovné pohovory so zamestnancami kliniky by mali už teraz potvrdzovať medializované informácie a niektorí si budú zrejme musieť hľadať aj novú prácu. O kauze skrášľovacích operácií zahraničných pacientov sme vás informovali začiatkom mesiaca. Viacerí zamestnanci si mali načierno "privyrobiť" spoluprácou s agentúrou, ktorá im na plastiky dohadzovala klientov zo zahraničia - najmä z Anglicka. Pacienti im vyplácali niekoľkonásobne vyššie sumy ako mala nemocnica za rovnaké zákroky vo svojom oficiálnom cenníku. Agentúra evidovaná v daňovom raji pritom zmluvu s nemocnicou nemala a všetko sa dialo poza chrbát vedenia. 

"V uplynulých dňoch boli realizované individuálne rozhovory s viacerými našimi zamestnancami. Momentálne analyzujeme získané informácie, ktoré vypočuté osoby uviedli. Interná kontrola pokračuje naďalej a naďalej sa zaoberá vyše 380 chorobopismi všetkých pacientov - samoplatcov, ktorí boli u nás na klinike operovaní v rokoch 2017 a 2016. Už teraz ale vieme povedať, že na základe zistení budú u viacerých osôb vyvodené pracovno-právne dôsledky," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Košiciach Ivana Stašková. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy