Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vo vzduchu už cítiť prichádzajúcu jar, no tešíme sa predčasne
Zdielať na

Vo vzduchu už cítiť prichádzajúcu jar, no tešíme sa predčasne

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na západnom Slovensku to v pondelok vyzeralo ako na jar. Maximálna teplota sa vyšplhala až na 15 stupňov Celzia. Zvyšok Slovenska bol síce chladnejší, no aj tak počasie zďaleka nepripomínalo zimu. Teploty sa pohybovali od dvoch do ôsmich stupňov Celzia.

"Už v najbližších hodinách nás čaká presun studeného frontu, ktorý prinesie chladnejší morský vzduch. Očakávame preto v noci veľa oblačnosti a dážď, nad ránom na severe od asi 600 metrov sneh. Teplota do rána poklesne na 5 až -1 stupeň Celzia. Silný vietor bude v noci aj cez deň," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Utorok už bude slnečný a na severe a východe od asi 500 metrov môžeme počítať aj so snežením. Teploty sa naďalej vyšplhajú na päť až desať stupňov, na severe a na východe od 1 do 5 stupňov. Rátať by sme mali aj so silným vetrom, v nárazoch okolo 60 kilometrov za hodinu. Na horách vietor zosilnie a miestami môže pripomínať víchricu.

Streda bude polooblačná a ráno hmlistá. V noci udrie na celom Slovensku mráz, cez deň sa bude teplota pohybovať od jedného stupňa na severe1 °c na severe po desať stupňov v Podunajskej nížine. Záver týždňa, vo štvrtok a v piatok by sme mali rátať s veľkou oblačnosťou. "Od asi 500 metrov bude prevládať sneh. Denná teplota sa po oba dni dostane pod 10 stupňov Celzia, zväčša na nula až šesť stupňov. Treba ale priznať, že to tiež nie sú veľmi zimné teploty," uvádza Miriam Jarošová.

Na horách sa lyžuje vo veľkom. Po prechodnom oteplení nás ale vo výške 1500 metrov znovu čakajú teploty pod nulou. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy